![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszcie jakie ostatnio widzieliście lub napisaliście fajne liniki kodu php (albo i w innych językach).
Zaczne samemu, bo bardzo lubię pewne wyrażenie w php, które częśto używałem w pewnym projekcie:
PS. Tak, temat jest odezwem na ostatnie narzekanie na brak dużych topiców u nas! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisane przez kumpele na uczelni
Niestety calosci nie mam ![]() Ten post edytował NuLL 26.05.2006, 12:53:59 -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz jej pomóc pisać. Naucz ją metod magicznych na tym przykładnie
![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z IRCa, z bardzo bardzo dawnych czasów, raczej nie jest to dokładna kopia tamtego kodu, ale ten oddaje sens tamtego:
![]() -------------------- "Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Cudi : dobre
![]() ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnia powiadasz? no to ostatnia!
Kod ?>
-------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
splatch: patrz
Cytat A.2.1. General For files that contain only php code, the closing tag ("?>") is never permitted. It is not required by php. Not including it prevents trailing whitespace from being accidentally injected into the output. http://framework.zend.com/manual/en/coding...formatting.html niezly LOL? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dr_bonzo: a kto to podał co?
![]() ![]() -------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dr_bonzo: juz dawno to odkryłem bo wielokrotnie zapominałem dopisać ?> a mimo to programy mi chodziły:D
|
|
|
![]()
|
|
Ale chodzi mi nie tyklo o rzeczy śmieszne, ale też ciekawe w sensie programistycznym. Oto mój przykład, tym razem jednak w C/Asm. Kto mi powie, co to robi (podpowiedź - see the name):
Kod int fuck_local_asm(void) Oczywiście nie musicie się ograniczać do linijek. Wpisujcie
{ __asm__("popl %ebp\n" "movb $98,-1(%ebp)\n; chr(98)='b'" "pushl %ebp\n" "movl %esp,%ebp\n"); return 0; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzy zmienna lokalna (1 bajt, == 98) w miejscu (scope) wywolania tej funkcji?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Spróbuj tego:
Kod int main(void)
{ char a='a'; write(1,&a,1); write(1,"\n",1); fuck_local_asm(); write(1,&a,1); write(1,"\n",1); return 0; } |
|
|
![]()
|
|
No to prawie trafilem
![]() Modyfikuje zmienna lokalna "bez pozwolenia" -- bez przekazania wskaznika czy referencji do niej. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Widzę, że Wam się mój topic nie podoba aż tak bardzo. To jeszcze jeden raz spróbuję go ruszyć
![]() ![]()
Ten post edytował Jabol 28.05.2006, 10:41:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
koleżanka na uczelni miała problem z programem, więc poszła na konsultacje, otwiera program a w kodzie:
Kod return dupa; rotfl Ten post edytował Jim 6.06.2006, 21:52:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:08 |