![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na swoim forum phpbb2 chcę zrobić aby po wpisaniu w treści posta jakiegoś tekstu, skrypt obierał z drugiej bazy danych pewne dane i je wyświetlal w treści posta. Chciałbym żeby w poście wyświetane były wyniki wystawy znajdujące się w drugiej bazie danych. Wymyśliłem coś takiego: W treści posta wpisuje (wystawa=32) a do php planuje dodać jakiś kod, który szukałby tej treści i w przypadku jej wystąpienia załączał plik wyniki.php?wystawa=32 i zamieniał (wystawa=32) w treści posta na zawartość otrzymanej zmiennej np. $wyniki . Czy ktoś może coś podpowiedzieć? Jakiej funcji użyć albo podpowiedzieć jakąś metodologię. Szukałem na forum o zamianie jednego tekstu na drugi ale nie znalazłem żadnej podpowiedzi. Ogromnie pomocny okazał się Przemo z phpbb2.pl. Zamiast podpowiedzi otrzymałem pełną odpowiedź. Odpowiedź na phpbb2.pl Ten post edytował MalyKazio 26.05.2006, 16:23:22 -------------------- "Jak Cię widzą tak Cię piszą, chyba żeś jest wielką fiszą"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ze zmiennej w której masz zapisaną treść wysyłanego posta przy pomocy preg-match-all wyłap to co cię interesuje w tym przypadku (wystawa:33) i zamien na kod, a konkretniej:
i teraz masz już zapisane do zmiennych to co chcesz z posta Ten post edytował dyktek 26.05.2006, 21:26:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdę mówiąc nie za bardzo rozumiem o co chodzi w podanym przez Ciebie kodzie. Nie jestem aż tak oblatany w php. Kod uzyskany na tamtym forum działa znakomicie i znakomicie się sprawdza.
-------------------- "Jak Cię widzą tak Cię piszą, chyba żeś jest wielką fiszą"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:23 |