![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki oto kod. Na mojej lokalnej maszynie nie ma zadnych problemow z uzywaniem tej klasy. A gdy na serwerze jakims zrobie
To wywala mi : Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/sites/yoyo.pl/p/o/podgore/class.php on line 29 Błąd w czasie wysyłania kwerendy Juz nie wiem co zrobic :/ Na localhoscie nie mam hasla na konto, na serwerze mam - czy to moze miec jakis wplyw (oczywiscie haslo wpisuje). Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc ![]() Ten post edytował AvantaR 26.05.2006, 08:56:40 -------------------- I awake from my dream, I can't find my way without you ...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zamiast tak: or die("Błąd w czasie wysyłania kwerendy");
pisz: or die(mysql_error()); a bedziesz wiedzial co jest nie tak i popraw tytul bo "Problem z Mysql" to zes sie nie wysilil ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobilem tak jak mowiles i wywala tylko tego warninga :
Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/sites/yoyo.pl/p/o/podgore/class.php on line 29 A najsmieszniejsze jest wlasnie to, ze na localhoscie wszystko mi dziala ![]() Ten post edytował AvantaR 26.05.2006, 09:00:24 -------------------- I awake from my dream, I can't find my way without you ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
wydaje sie, ze $this -> resource nie jest resourcem do bazy.
dodaj to co ci mowilem: or die(mysql_error()) do kazdego wykonana funkcji mysql_.... a jeszcze zapytam: a serwer na ktorym to uruchamiasz, to jaka wersje php posiada? Bo jak php4 to nie ma co sie dziwic ![]() na php4 takie wywolanie konstruktora ci nie zadziala. w php4 konstruktor jest to normalna funkcja, o nazwie takiej jak nazwa klasy. a skoro nie wykonuje sie konstruktor to i nie wykonuje sie polaczenie do bazy przez co $this -> resource jest nullem -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No to sie chyba wyjasnilo ...
Na jednym serwerze na, ktorym probowalem jest 4.3.11, a na drugim nie moge sprawdzic, ale pewnie tez jakis stary :/ Pzdr -------------------- I awake from my dream, I can't find my way without you ...
|
|
|
![]()
|
|
Do sprawdzenia sluzy metoda: phpinfo().
Jesli chcesz by Twoja klasa w tej postaci chodzila i tu, itu to dopisz taką metodę:
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:57 |