![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ja z php nie teges, a mam taki skrypt do wysyłania formularza: Kod <div> <?php if ((!$tytul) or (!$kto) && (!$mail) && (!$tresc)) { echo "<p>Wypeł‚nij wszystkie pola. Dzięki :-)</p>"; echo "<p></p>"; echo "<a href='wiadomosci.php' onclick='self.history.back();'><p>Wstecz</p></a>"; exit; } $message="tytuł: $tytul\n\n"."kto: $kto\n\n"."mail: $mail\n\n"."treść: $tresc\n\n"; mail("biuro@generacja-t.org","Wiadomość od twardziela","$message","From:$kto $mail\r\nReply-to:$mail"); echo "<h2>Dzięki :-) Formularz wysłany z adresu: $mail</h2>"; echo "<p></p>"; echo $text; ?> </div> <p>Przy exit; tego tekstu nie widać</p> I wszystko ok. Niestety wyjście z warunku przez exit; sprawia o dziwo zatrzymanie wyświetlania paragrafu pod spodem. Nie wiem jak to możliwe, ale tak jest :( Dowód: źle Dla porównania: dobrze Dzięki za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. oddziel warstwe biznsowa od prezentacji: wyslylaj maila przed wyswietlaniem htmla i na podstawie tego czy sie udalo czy nie wyswietl stosowny komunikat
2. Cytat Niestety wyjście z warunku przez exit;... exit() konczy dzialanie SKRYPTU nie warunku!!!Wiec nic dziwnego ze nic wiecej sie nie wyswietla. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, dzięki za wyjaśnienie. Dlaczego zatem wtrąca się do html-a? Widziałeś różnicę w 2 linkach? Kopie mi resztę divów. Kiedy wpowadzi się w formularzu wszystkie dane, to wyświetla ok. Możesz pomóc co zmienić
Dzieki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ach: blad wyswietlasz gdy nie podano danych w formyularzu, a nie gdy mail sie nie wyslal -- moja pomylka. Ale to nie zmienia przyczyny bledu
exit przerywa wyswietlanie dalszego htmla! Po prostu go usun.
i exit niepotrzebny. Powinienes sprawdzac tez czy mail zostal wyslany -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Niestety nie działa jak trzeba. Wyrzucenie exit() pomogło na layout ale skrypt nie wykonuje się jak należy.
Czy wypełnię wszystkie czy nie to przyjmuje wysyłkę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Zly warunek:
if ((!$tytul) or (!$kto) && (!$mail) && (!$tresc)) wszedzie powinien byc OR (||) czyli: gdy ktorekolwiek z pol jest puste to. Cytat Czy wypełnię wszystkie czy nie to przyjmuje Teraz jest: gdy nie wypelnisz tytulu I ktoregos z pozostalych pol formularz jest akceptowany. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Dzięki, działa
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Zaraz ci wysle numer konta
![]() ![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:20 |