![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2004 Skąd: w-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
potrzebuję znaleźć hosting, w ktorym php będzie miało wkompilowaną obsługę Oracle'a. Znacie może takie hostingi? nie udało mi sie znaleźć nic innego niż obsługa mysql i postgresa... Ogólnie chodzi o to, że nie mam gdzie zaprezentowac mojej bazy Oracleowej(chodzi o formularze edycji, dodawania, usuwania rekordów itp) a może macie pomysł jakiej innej technologii użyć? może jakieś przykłady z góry dzięki za pomysły i pomoc Ten post edytował tmk 25.05.2006, 15:49:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przykładowo na nazwa.pl masz.
-------------------- Warsztat: http://traktor.net.pl/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Nightwalker
Cytat Przykładowo na nazwa.pl masz. Radze sie zastanowic zanim walniesz gafe. Niepotrzebnie tylko takimi postami zasmiecasz forum i nabijasz posty. @tmk Pewnie rozwiazaniem jest dedyk, cena tez nie za niska bedzie. Do prezentacji mozesz sie chyba posluzyc wersja Express Edition. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2004 Skąd: w-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki SongoQ, zdecydowałem, że na czas 'pokazu' wystwię dostep do swojego Apache'a(postawionego na Win).
Problem w tym, że narazie nie mam w PHPie na localhost obslugi Oracle'owych funkcji. Da się to jakoś w miarę sprawnie i łatwo 'dorobić'? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla Windowsa z tego co pamietam to latwo. Albo masz do wyboru OCI czyli musisz odkomentowac odpowiednia funkcje w php.ini lub przez PDO. PDO w php5.1 chyba od tej wersji jest dostepne z tego co pamietam - instalujesz to + dodatkowo ze strony Oracle scaigasz dll ktora dodajesz do php.ini. Na stronie Oracle wszystko masz opisane jak i na php.net.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie proste, juz wszystko śmiga!!
dzięki! |
|
|
![]()
|
|
No to teraz ja mam pytanko, ktora wersje wybrales PDO? Jesli wybrales OCI to polecam Ci skorzystanie z PDO z tego co gdzies wyczytalem ze ORACLE bedzie stawialo na rozwoj tej biblioteki niz na OCI
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
mam PHPa 4, więc zrobiłem na OCI, gdyż mocno zależało mi na czasie.
W wolnej chwili zapewne zrobię upgrade php i wtedy zapoznam się z PDO |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:33 |