![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a po co ci te ciapki '? Funkcji nie bierze sie w apostrofy.
A na przyszlosc jak podajesz zapytanie to podawaj nam zapytanie a nie kod php. Juz na tyle mozna by sie wysilic by wydobyc z php zapytanie. ps: witamy na forum ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no i teraz zagladamy do manuala:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/dat...-functions.html i co widzimy? nie MINUTES a MINUTE -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ależ ze mnie pie*oła - w nie tę kolumnę w manualu patrzyłem
![]() Dzięki wielkie za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pytanie : jakiego kodu użyć , żeby usuwać rekordy, które zostały dodane na przykład 7 dni temu ? Szukałem przez waszą wyszukiwarke, ale znalazłem tylko ten temat ... nie chciałem głowy zawracać, ale obawiam się, że jestem zmuszony pytać - więc pytam i mam nadzieje że mi pomożecie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Jełśi masz pola w rekordzie, które określają datę dodania, to możesz. Nie przypominam sobie, żeby dało się jakoś inaczej.
Pozdrawiam -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczywiście że mam. jest data w formacie date=(d-m-Y)
Dla jasności napiszę, że do każdego rekordu w tabeli jest na końcu pole w którym jest zapisana jedyna wartość w postaci daty : $data= date("d-m-Y"); czyli w dniu dzisiejszym generuje datę 23-07-2006. Czy na podstawie takiego pola z tak zapisaną datą można usuwać rekordy z częstotliwością kilkudniową ? Na przykład co 7 dni rekordy będą się same kasować ? Jeszcze raz dziękuję Kurcze nie ma chętnych do pomocy ... no dalej ! wierze w was ; p napewno poradzicie sobie z tak niebywale trudnym zadaniem ; ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 1 Dołączył: 8.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki sam kłopot jak kolega?
Może ktoś podsunie jakiś pomysł? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:57 |