![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napisałem sobie kodzik, który podmienia mi litery PL na określony kod, skrypt wygląda tak
wywołać go można tak
jak pisałem kod działa ale gdy wywołam go tak że ten sam polski znak wystepuje 2-razy w stringu np to zamieni mi tylko pierwszy znak 'ą' i pierwszy znak 'ś'. Problem leży tutaj że metoda replace() zamienia tylko pierwszy znak ą w stringu i piersze ś. I moje pytanie czy jest jakaś metoda która zadziała jak replace ale zamieni mi od razu wszystkie znaki w stringu nie tylko pierwszy napotkany, czy będe musiał rozbijać stringa na pojedyńcze znaki i sprawdzać każdy znak osobno, co nie byłoby zbyt szczęśliwym rozwiązaniem gdyż przeszukiwane stringi są bardzo długie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poszperałem troche i przerobiłem nieco tą pętle teraz wygląda to tak
ale pomimo w tej chwili funkcja działa tak jakby w jedną stronę, może mi ktoś podpowiedzieć czy dobrze kombinuje |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:55 |