![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem formularz wysyłający dane do bazy MySQL, ale mam pewien problem. A mianowicie, czy można zrobić tak, by wypełniając jedno pole, tylko ono się aktualizowało w bazie ? Jeżeli tak, to proszę o jakąś małą wskazówkę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ponownie
a i owszem można
więcej informacji oczywiście musisz miec jakiś identyfikatorktóry "powie" bazie jaki rekord w tabeli ma uaktyalmić najczęściej jes to pole id (ID) jeżeli wartosc1 i identyfikator są liczbami to nietrzeba tosować ' ( apostrofów ) Ten post edytował krzyszbi 25.05.2006, 09:11:06 -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję po raz kolejny. Popracuję nad tym i podzielę się efektem
![]() Poprzednim razem nie wychodziło, bo może miałem złą bazę danych [z polami: id, ligue1, ligue2, pucharf, pucharl, reprezentacja i europa]. Teraz zmieniłem ją na samo id i nazwa. Napisz proszę, czy mam dobry tok rozumowania ? Ten post edytował Koniczynka 25.05.2006, 16:59:03 |
|
|
![]()
|
|
Niestety, po raz kolejny się przeliczyłem.
http://www.koniczynka.voip24h.info/mecze.php tutaj jest efekt działania skryptu - są to wczytane wszystkie rekordy z pola ligue1 . $pytanie = "UPDATE Mecze SET ligue1=$ligue1 WHERE id=5"; $rez = mysql_query($pytanie); A tak to zmodyfikowałem. http://www.koniczynka.voip24h.info/rekordy.jpg - tak wygląda moja baza. Czy można w jakiś sposób pobierać tylko dane o najwyższym ID ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Krakół Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- escape from the execution is futile.
|
|
|
![]()
|
|
Dobrze jest
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:21 |