![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio sporo działo się w świecie frameworków php. CakePHP wydało wersję 1.0, Prado 3.0, Symfony ciągle rozbudowuje dokumentację ;P Czy ktoś korzysta z tych i innych frameworków? Jak je oceniacie?
lista frameworków bazująca na modelu mvc Railsopodobne frameworki -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiam sie ile z nich zostatnie poprostu porzuconych.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak trudno przeczukać forum?
frameworki? Podobne tematy juz się pojawiały. Ja osobiście ponad rok pracowałem na Mojavi/Agavi i uważam te frameworki za bardzo przyjemne. Od niedawna zacząlem przestawiać się na Symfony i uważam, że nie ma on sobie równych. Bazuje na Mojavi, ale jest delikatnie zmieniona koncepcja MVC, komponenty, sloty, Propel jako most dostępu do bazy, i ogrom innych udogodnień. Uważam go za numer jeden wsród frameworków. Kiedyś zachłysnąłem się PRADO, ale mi przeszło. Framework fajny, pzyjemny, w zasadzie RAD. Ale bardzo wolny a jego kod to śmietnik jakich mało. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:40 |