![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
wiecie może gdzie moge znaleźć informacje na ten temat? chodzi o to, że prowadzę stronkę i otrzymałem propozycję... jakiś sklep z komputerami chce sie reklamować u mnie za $$$ a ja kompletnie nie znam sie na tym, i nie wiem jaką cene mu zaproponować :/ statystyki są troche słabe unikalnych na miesiąc ok. 5.000 wyświetleń w miesiącu ok. 17.000 unikalnych na dzień ok. 400 jaką cene dalibyście za - button 100x50 px ![]() - banner 600x100 px ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorki, ale takie informacje są na sieci... pierwszy z brzegu onet przedstawia ceny, więc nie bardzo rozumiem Twój problem znalezienia takich informacji...
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobra, ale czegoś tu nie rozumiem :/
http://reklama.onet.pl/pobierz.html?Jez=0&produkt=1297447 powiedzmy taki cennik, dlaczego reklama w niektórych kategoriach jest 4 razy droższa od innych? Biznes - 20zł za 1000 wyświetleń blog - 5zł za 1000 wyświetleń i jak myślicie, moge zaproponować takie same ceny?! tzn. powiedzmy 10zł za 1000 wyświetleń bannera; 17.000/m-c wyświetleń strony to jest razem 170zł / miesiąc a jeśli mu powiem cena:170zł i on sobie da spokój, to co? nagle obniże cene o połowe?! generalnie chodzi o to, czy ceny reklam na takim onecie i na zwykłej stronie z małą ilością wyświetleń mogę być takie same? PS. nie wiedziałem o tym, że na onecie jest cennik, dzięki! przynajmniej mam jakiś punkt zaczepienia |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat dlaczego reklama w niektórych kategoriach jest 4 razy droższa od innych? Biznes - 20zł za 1000 wyświetleń blog - 5zł za 1000 wyświetleń A w ktorym dziale znajdziesz klienta (ogladajacego te reklamy) z wieksza iloscia $$$. Cena zalezy od mnostwa czynnikow -- np. od wyspecjalizowania strony: np. masz site o wiertarkach to bedziesz mogl wiecej kasowac za reklame firm produkujacych te wiertarki. A jak masz site o wszystkim (czyt: o niczym ![]() Ale to nie jest moja specjalnosc. Cytat nie wiedziałem o tym, że na onecie jest cennik Szukac, szukac, szukac -- Puchatek odkrywca -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio miałem ten sam problem.
Dałem stawkę 2zł za 1000 wyświetleń. Oczywiście cena idzie w górę jeśli klient ma kasę (sklep czy coś takiego). -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:49 |