![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 3 Dołączył: 4.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam zakupiony serwer reseller w reseller zoom, mam tam php5 i wszystko ladnie ale niestety nie udostepniaja oni mysqli. Po wyslaniu maila do supportu dostalem odpowiedz: "I would recommend you to install it into your account directory and use dl() function to include this module on fly." Czyli na moja glowe moge osbie zainstalowac mysqli z poziomu mojego skryptu php i uruchomic go dzieki funkcji dl() Ale czy ktos moze probowal cos takiego ? Czy moze mi podpowiedziec jak dokladniej to zrobic ? Wielkie dzieki Maciek -------------------- Personal portfolio: www.ziehlke.com
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 3 Dołączył: 4.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy ktokolwiek moze mi pomoc
![]() -------------------- Personal portfolio: www.ziehlke.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
można takie coś zrobić ale nie jestet to polecana dla tak dużych rozszerzeń jak mysql ... dl za każdym razem - po odpaleniu każdego skryptu który z tego korzysta ładuje osobo mysqli ... to może być zbyt duże obciążenie dla serwera ... może jest zainstalowane pdo ![]() pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz załadowac razem z plikami biblioteke php_mysql.dll nastepnie na samym poczatku dokumentu wpisac
co spowoduje zaladowanie biblioteki do systemu i mozliwosc korzystania z funkcji mysql'a ![]() -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
czy tak samo mam dzialac na serwerze linuxowym ? czy nie powinienem tam probowac doladowywac plik .so ? No i najwazniejsze - nie zalezy mi na obsludze mysql-a tylko o MYSQLI. Pozdrawiam MZ Ten post edytował pixsoul 27.05.2006, 19:34:44 -------------------- Personal portfolio: www.ziehlke.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...) czy tak samo mam dzialac na serwerze linuxowym ? czy nie powinienem tam probowac doladowywac plik .so ? W pierwszej kolejności to powinieneś zajrzeć do manuala raz jeszcze, dokładniej. dl() W pierwszym przykładzie masz odpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
ok, dzieki za odpowiedz, ale jak napisalem zalezy mi na zaladowaniu tego konkretnego rozszerzenia...
to nie ma byc obsluga MySQL-a a MySQLI -------------------- Personal portfolio: www.ziehlke.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
ok, wielkie dzieki za pomoc... ale jak mam byc szczery to juz to wiedzialem...
chodzi mi o to jak ma sie nazywac rozszerzenie dla mysqli - czy to bedzie php_mysqli.dll i mysqli.so no i najwazniejsze - skad moge zdobyc ów plik mysqli.so ? pozdrawiam -------------------- Personal portfolio: www.ziehlke.com
|
|
|
![]()
|
|
ok, wielkie dzieki za pomoc... ale jak mam byc szczery to juz to wiedzialem... chodzi mi o to jak ma sie nazywac rozszerzenie dla mysqli - czy to bedzie php_mysqli.dll i mysqli.so No to teraz jeszcze raz przeczytaj mojego posta wyżej. I czytaj go aż zauważysz że tam jest : dl('php_mysqli.dll'); ![]() |
|
|
![]()
|
|
ok, widze ze jest - ale jak pisalem serwer jest na linuxie, wiec potrzebuje so a nie dll.
o to mi wlasnie chodzi. rozumiem ze tam jest mysqli ale dll. czy ktos moze mi prosze powiedziec skad moge pobrac ten plik - czy jestem naprawde bezdennie glupi i dll na linuxie tez zadziala ? -------------------- Personal portfolio: www.ziehlke.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
sorry ze tak wracam do tego tematu po dlugim czasie, ale mialem natlok spraw i nie mialem tego jak sprawdzic...
dzieki za link, ale naprawde nie wiem jak moge wyciagnac ten 1 plik z calegp rpm-a... bylbym wdzieczny za kazda pomoc. a moze bedzie latwiej - czy jestescie w stanie polecic mi jakies dobre konto reseller dla moich klientów, gdzie bedzie obsluga php5, mysql 4.1 lub wyzej no i koniecznie mysqli.... poniewaz nie mieszkam w polsce - fajnie by bylo gdyby firma zlokalizowana byla w USA, UK lub gdzies w europie i platnosc byla by w Euro lub Funtach przez karte kredytowa lub PayPal. Bardzo was prosze o pomoc - juz powoli jestem zrozpaczony.... -------------------- Personal portfolio: www.ziehlke.com
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:04 |