![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 507 Pomógł: 2 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam taki sobie problem:
Zostalem zmuszony aby przejsc na wersje 5.0.21 z 4.x Postanowilem przetestowac jakie bledy wyjda podczas podmiany wersji. Zainstalowalem 5 i uzylem bardzo dobrego (moim zdaniem) programu MySQL System Tray Monitor i MySQL Administrator. Pierwszy pozwala przelaczac pomiedzy wersjami i wiele innych opcji. No i tu moj problem. PhpMyAdmin oraz np MySQLFront pieknie lacza sie z baza a inne aplikacje nie sad.gif Jak dzialam na 4 to jest ok a na 5 ten sam problem. Probowalem instalowac joomle, ktory obsluguje mysql5 i ciagle ten sam blac zle haslo lub login albo brak polaczenia z baza ![]() Prosze o pomoc bo czas mnie nagli:( Ten post edytował DannyM 24.05.2006, 14:37:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2004 Skąd: z neostrady Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie podałeś najistotniejszej informacji - z jakiej dokładnie wersji 4 się przełączasz? Z 4.0 czy z 4.1 ?
Pamiętaj, że w 4.0 jest używane stare kodowanie haseł, w nowszych jest inne (silniejsze). Dlatego używając funkcji mysql_ normalnie się nie połączysz. Musisz albo w nowej bazie ustawić obsługę starych haseł (opcja old-passwords) i przekonwertować hasło (funkcja OLD_PASSWORD()) albo używać w php biblioteki mysqli. No a jeżeli nie w tym problem, to nie wiem ![]() -------------------- pozdrawiam, Adam Kubiczek
kubiczek.eu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:39 |