![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
![]() czy jest mozliwe sprawdzenie, czy instnieje jakas instancja klasy? np mamy klase A i chcę sprawdzic, czy został juz utworzony jakis obiekt tej klasy. szukam w manualu, ale niestety od dłuzszego czasu nie moge znaleśc można sprawdzic czy dany obiekt jest implementacja jakiejs klasy, ale nie oto mi chodzi pozdr Ten post edytował plisek 24.05.2006, 14:01:47 -------------------- ThE EnD oF ThE InTErnEt !
pasy zabezpieczające |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Np. uzyj takiego kodu:
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za pomoc, nawet mi to do głowy nie przyszło
![]() ale czy nie mozna tego krocej napiszć np:
powiem szczerze, ze na moje potrzeby to wystarczy. interesuje mnie zaś czy bedzie jakas rożnica w funkcjonalności tych dwoch podobnych skryptow. Bo może sie myle i takie przerobienie jest błedem ?! pozdr Ten post edytował plisek 24.05.2006, 17:26:37 -------------------- ThE EnD oF ThE InTErnEt !
pasy zabezpieczające |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak -- duzo prosciej ![]() Po prostu mam jeszcze goraczke ![]() Cytat interesuje mnie zaś czy bedzie jakas rożnica w funkcjonalności tych dwoch podobnych skryptow. Beda dzialac tak samo. Pamietaj jednak zeby nie zwiekszac licznika gdy wyrzucasz wyjatek z konstruktora -- bo obiekt nie zostanie utworzony a licznik zostanie zwiekszony. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 15:44 |