![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Mam tabele o mniej wiecej takiej strukturze:
Kod aaaa to string bbbb to unsigned int Co chcialbym otrzymac: najpierw chce policzyc liczbe wszystkich rekordow (COUNT(aaaa)), a potem liczbe rekordow, gdzie bbbb>0. Probowalem to wcisnac w jednym zapytaniu; jak na razie wyszlo mi tylko z UNION, ale chyba nie o to chodzi... Siedzialem nad tym kilka dni, przeszukalem Google, manuala i nic nie udalo mi sie innego wykombinowac ![]() Ma ktos jakies pomysly? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co takiego zlego jest w union?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Bo mam zlepione trzy takie zapytania i biega o to, ze jak nie wystapia rekordy z ktoregos warunku, to zwraca false, a ja odwoluje sie do wyniku przez $arr[klucz].
Moge rozbic na kilka osobnych zapytan i bedzie ok, ale pytam, czy nie da sie tego w jednym zapytaniu wcisnac (bez UNION). -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli chodzi Ci tylko o pozbycie sie UNION to mozesz umiescic w select jako podselect, jako jedno z dodatkowych pol
Np cos takiego
TO jest przyklad mozliwosci moze byc wiele -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dziala z subqueriesami, thx!
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:20 |