![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
a więc mam pole textarea w w niej przyciski do bbcode (ztym nie mam problemu ) ale teraz chcę zrobić coś takiega aby po kliknieciu w button IMG wyskakiwało okno do uploadu zdjecia teraz wyskakujące okno mam tak zrobione
osadzone w php dlatego są znaki ucieczki wyskakuje okno - wybieram zdjecie - zapisuke na dysku - do tego mametu mam zrobione i działa ale teraz mije pytanie co musze zrobić aby po kliknieciu w link po pomyślnym uploadzie w pole textarea a którego zostało otwarte onko i w miejsce kursora wpisany następujacy ciąg znaków [foto_img]nazwa uploadowanego zdjęcia[/foto_img] mile widziane sugestie i linki -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
na stronie, ktora ma tekst area:
Kod function obrazek(nazwa){ document.forms['forma'].elements['tekst'].value = document.forms['forma'].elements['tekst'].value+'[foto_img]'+nazwa+'[/foto_img]'; } w okienku do uploadu: -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spoko działa dzięki
ale jeszcze jedno pytanki dodałem nawet zamykanie okan ale teraz jeszcze mała prośba co trzeba dodać aby ten text [foto_img]nazwa uploadowanego zdjęcia[/foto_img] wstawiał sie tm gdzie był kursor przed kliknieciem w button IMG Ten post edytował krzyszbi 24.05.2006, 13:32:14 -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Z tym bedzie klopot, bo kazda przegladarka interpretuje to inaczej. Niektore w ogole tego nie obsluguja.
Jest gdzies na sieci, ale - kazda z przegladarek musi miec osobna implementacje... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
głównie zależy mi na IE (niestety trzeba) FF i Mozilli
może jakies wskazówki, linki, coś co może mnie naprwadzić -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
prosze bardzo: http://www.ozoneasylum.com/8569
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:03 |