![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem sobie formularz: link -> Jestem nowy (w prawym górnym rogu).
Moim zamiarem była walidacja przy użyciu AJAXa czy login lub e-mail w bazie istnieje. Plik "odpowiedzi" zwraca mi 3 różne odpowiedzi: login - login istnieje e_mail - e-mail jest w bazie danych 1 - wszystko okej, zapisano do bazy danych i teraz gdy wpiszę istniejącego użytkownika (dla testów można wpisać jako login '1') wyświetla mi sie komunikat, że delikwent jest już bazie - ok, ale po ponownym wpisaniu wyskakuje: Stack overfolw at line... i już jest nie w porządku :/ Kod JS: Kod function wyslij(){
advAJAX.assign(document.getElementById("form_rej"), { onInitialization : function(obj) { ShowLoading(); }, onSuccess : function(obj) { if(obj.responseText=='login'){ alert('Użytkownik o takim loginie już istnieje w bazie danych.\nPopraw dane.'); $('login_re').value=''; } if(obj.responseText=='e_mail'){ alert('e-mail już istnieje w bazie danych.\nPopraw dane.'); $('e_mail').value=''; } if(obj.responseText=='1'){ $('tekst').innerHTML='Rejestracja zakończyła się pomyślnie'; } }, onFinalization : function(obj) { HideLoading(); } }); } -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:45 |