![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Krakół Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam następujący problem, mam pole input text w ktorym podaje : "test test" test test. W momencie kiedy wysylam za pierwszym razem jest ok, ale na następnej stronie wyświetla mi wynik i albo akceptuje albo poprawia. I chodzi o to, że na tej drugiej stronie zapisuję pentelką w smarty:
I w momencie kiedy przepisuję tą zmienną to mam coś takiego: Więc nie przekazuje dalej, co mogę zrobić, żeby to dobrze działało? -------------------- escape from the execution is futile.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz uciec od znaków problematycznych dla HTMLa.
Albo po stronie php: htmlspecialchars(), htmlentities(), ... Albo po stronie Smarty: escape |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Krakół Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz mam coś takiego:
Czyli jest dobrze, ale w momencie, kiedy daje popraw dane, to nie wrzuca mi tego w pole, wszystkie inne zmienne wrzuca tylko tej jednej nie, w czym tkwi problem? Cytat Problem rozwiązany, po wciśnięciu popraw dane, wracało na poprzednią stronę, ale value dla pola input miało wartość {$smarty.post.test}, poprawiając na {$smarty.post.test|escape} wszystko działa poprawnię
Ten post edytował tomekp 21.05.2006, 14:06:49 -------------------- escape from the execution is futile.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:33 |