![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
![]() Mam prosta galerie ze zdjeciami. Chcialbym decydowac o kolejnosci ich wyswietlania. Dodalem do tabeli pole "KOLEJNOSC", przyjmujace wartosci 1, 2, 3 itp Dzieki temu wyswietlam zdjecia zapytaniem "select (...) order by KOLEJNOSC". Nie wiem tylko jak oskryptowac zamiane kolejnosci... Macie moze jakis pomysl? Jak to wyglada w profesjonalnych skryptach? Mam np 20 fotek. I teraz chcialbym, zeby np fotka nr 20 poszla na miejsce nr 5, nr 5 przeszla na pozycje nr 6, nr 6 na nr 7 itp... Ten post edytował Maciak 20.05.2006, 23:29:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2006 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz wyniki wpakować do array" title="Zobacz w manualu php" target="_manual'a (jeśli sie da?
![]() ![]() -------------------- Po prawie 3-letniej przerwie w programowaniu, znowu raczkuję :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: 64-100 Leszno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm,
najprosciej bedzie tak , np dla zmiany desc lub asc, domyslny desc
-------------------- "Who controls the past controls the future. Who controls the present controls the past. "
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Tajny, Chyba nie o to chodzi autorowi tematu...
Już na forum był temat dotyczący zmiany pozycji w bazie danych, poszukaj. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 02:12 |