![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: piczu.info Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jedna z moich klas DAO jest adodb_lite jednak nie wiedziec czemu nie ma (lub nie dziala) w niej metoda Prepare. Z manuala AdoDB wynika ze posiada on taka metode. Moje pytanie jest skad ta metode teraz wziac lub czemu nie dziala ona w adodb_lite.
Oto blad: Cytat Fatal error: Call to undefined method mysql_driver_ADOConnection::Prepare() in dataaccess.class.php on line 104
-------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie wydaje Ci się lekko nierozsądne korzystać ze złej dokumntacji.
Ciekawe czy da się korzystać z Windowsa 95 zerkając do dokumentacji Windowsa XP, jak myślisz? Zacznij korzystać z dokumantacji ADOdb Lite a nie z dokumantacji ADOdb, wkońcu to Lite jest tam nie bez powodu. ADOdb Lite Functions |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: piczu.info Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no to teraz czy da sie jakos wlasnorecznie dodac ta funkcje ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Otwierzasz źródła ADOdb
2. Otwierzasz źródła ADOdb Lite 3. Robisz Ctrl + C na ADOdb 4. Robisz Ctrl + V na ADOdb Lite ![]() To oczywiście w skrócie. Żeby mieć tą metodę musisz przenieść z ADOdb wszystkoe fragmenty kodu, które są związane z Prepare(). Nie pamiętam ile tego jest, bo juz dawno odstawiłem ADOdb. |
|
|
![]()
|
|
a jak ona dziala to sam sobie npapisze bo nie moge jej znalezc. w manualu jest cos o kompilacji zapytania, ale nic to mi nie mowi.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:11 |