![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!
Na początku przedstawię strukturę moich katalogów ![]() RooT MAIN - katalog ![]() INNY - katalog INNY - katalog index.php main.php style.css inne.html Tak gwloi ścisłości ![]()
Wszystko oczywiście działa ok. Teraz o co mi dokładnie chodzi - mam stronę Na topie.php, która stanowi osobny dział na stronie. Chcę, żeby Na topie.php miała kolejne podstrony, nie chodzi mi tu o przejście do kolejnego oddzielnego działu. Ma to wyglądać tak, że jest strona Na Topie cos1, poźniej Na topie cos2, a adres żeby był w postaci main?go=1&strona1 itd. Za pewne nie wyraziłem się do końca jasno, ale mam nadzieję, że mnie Ktoś zrozumie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2006 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze zrozumiałem, to chcesz zrobić stronicowanie?
http://phpedia.pl/wiki/Stronicowanie -------------------- Po prawie 3-letniej przerwie w programowaniu, znowu raczkuję :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mniej więcej o to mi chodzi, tylko, że ja nie korzystam z MySqla i nie potrzebuje tak zaawansowanego, żeby dzieliło mi po osiągnięciu np.5 wpisów, czy czegoś tam.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O takie coś chodzi ?
|
|
![]()
|
|
Wtedy będe się przsuwał pomiędzy działami, z tego co widze main?go=1 to dział u mnie. Ja potrzebuje przesuwać się w dziale o następną stronę wstecz lub do przodu main?go=1&strona1
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy to: main?go=1&strona1 nie bedzie sluszniej zapisac tak: main?go=1&strona=1?
i do tego sobie dostosuj to co podal ci @E-d pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Cytat a czy to: main?go=1&strona1 nie bedzie sluszniej zapisac tak: main?go=1&strona=1? Na pewno będzie słuszniej, mogłem się pomylić ![]() Jakbym umiał to bym sobie dostosował i nie prosił ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eh, tu nie ma co umiec...
dopisz sobie jeszcze if, który sprawdzi czy nie jestes przypadkiem na pierwszej lub ostatniej stronie, bo wtedy nie powinines pokazac poprzednia lub nastepna. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Pytanie z gatunku bardziej inteligentnych party.gif Skąd ten skrupt ma wiedzieć co jest ta kolejną stroną? Czy muszę jeszcze gdzieś coś dodać, jakie nazwy powinny mieć kolejne podstrony, w sensie strona1.php, czy dowolnie? Oczywiście ten kod mam wstawić na stronie na topie.php? cool.gif Jeśli Kogoś tymi pytaniami przyprawiam o ból głowy lub innych cześci ciała to z góry przepraszam guitar.gif
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:22 |