![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam w bazie danych tabele, w ktorej przechowywane sa dane o uzytkownikach,mam tam miedzy innymi adresy ip. I chcialbym napisac skrypt w php, ktory wyciaga mi te adresy i zwraca powtarzajace sie.
Druga sprawa, to mam w tejze tabeli ostatnia wizyte uzytkownika w sekundach (od poczatku istnienia UNIXA). Jak wyswietlic ja w postaci daty? Ten post edytował Duke Nukem 29.05.2006, 16:16:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Druga sprawa, to mam w tejze tabeli ostatnia wizyte uzytkownika w sekundach (od poczatku istnienia UNIXA). Jak wyswietlic ja w postaci daty? date" title="Zobacz w manualu php" target="_manual Cytat Witam, mam w bazie danych tabele, w ktorej przechowywane sa dane o uzytkownikach,mam tam miedzy innymi adresy ip. I chcialbym napisac skrypt w php, ktory wyciaga mi te adresy i zwraca powtarzajace sie. Jest mnóstwo tutoriali w sieci, opisujących php + mysql. Wystarczy np. pogooglować. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat ktory wyciaga mi te adresy i zwraca powtarzajace sie. Zobacz na Forum php.pl Cytat Jak wyswietlic ja w postaci daty? Oprocz date(), co juz wspomniano, mozna tez w mysql:http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/dat...-functions.html ps: prosze poprawic tytul zgodnie z zasadami forum przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wracając do tematu zrobilem to tak:
Kod select id, user, email, ip from players group by ip having count(*)>1 owsze zwraca komorki, ktore maja podwojne wartosci, tylko pytanie dlaczego jak np 2 komorki miaja takie samo ip zwraca tylko jedna z tych komorek? Jak zrobic, zeby zwracalo tyle komorek ile ma to podwojne ip? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat wartosci, tylko pytanie dlaczego jak np 2 komorki miaja takie samo ip zwraca tylko jedna z tych komorek Bo tak dziala group by.Cytat Jak zrobic, zeby zwracalo tyle komorek ile ma to podwojne ip A na to pytanie tez jest odpowiedzw temacie co ci linka podalem:Cytat chcac dobrac sie do rekordów, trzeba to zapytanie wrzucic do podzapytania lub tez post Fido. Ale oczywiscie niechcialo ci sie tego przeczytac.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:07 |