![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem z wyswietleniem obrazków z mysqla z pola blob, wszystko sie niby zapisuje (pod IE,pod firefox nie chce sie zapisac) ale przy odczycie to juz masakra
wyświetla tylko krzaki pliku binarnego moze macie jakies pomysly? Ten post edytował lucks 20.05.2006, 20:38:22 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze proponuje poczytac co pisza na forum nt. trzymania plikow bazie - tymbardziej grafiki.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ok, ale jesli mimo wszystko chciałbym umiescic grafike w bazie to gdzie szukac przyczyny tych krzakow?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zostaw prawidlowy naglowek.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
a jak wygląda prawidlowy naglowek? nie wiem juz co moge jeszcze zmienic....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NAglowek z typem pliku musi byc odpowiedni do pliku i jeden.
stripslashes() jest niepotrzebne (tzn NIE moze sie tam znalezc bo ci pousuwa bajty z pliku graficznego reprezentujace slashe w ASCII) -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
wywaliłem stripslashes() i kiedy zostawiam naglowek jpg to wyskakuje okno "zapisz plik" akiedy zostawiam gif to nadal są krzaczki....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Krakół Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jakim formacie masz to zdjęcie?
-------------------- escape from the execution is futile.
|
|
|
![]()
|
|
kiedy mam naglowek na gif to wyswietlam gifa a kiedy jpg to jpg, celowo dodalem zdjecia w roznych formatach do testow
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej odczytywac naglowek automatycznie i dodawac do bazy danych wtedy tylko to wysylasz nic nie musisz kombinowac i czy to jest grafika czy txt to nie robi Ci roznicy jaki header wysylasz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
bardzo mi sie ta koncepcja podoba..... a jak to zrobic?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Jesli robisz upload przez php to wszystko siedzi w $_FILES
print_r($_FILES) pokaze Ci wszystkie informacje. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
kurcze zwraca mi tylko: array() bez wartosci
|
|
|
![]()
|
|
He he ale to musisz plik wyslac na serwer.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
czesciowo sie wyjasniło..... otoz zmienna $_FILES nie miała zadnej wartosci dopóki nie dodałem w formularzu
problem polega na tym ze teraz niby wszystko działa ale pliki nie zapisuja sie w bazie zmiana zaowocowała tez błądem fopen() ale zamieniłem na file() i jest ok formularz dodanie
jaki wpływ ma ta linijka na zapis w bazie i co zrobić zeby to wreszcie zadziałao? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:37 |