![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Piszę właśnie bardziej rozbudowaną wyszukiwarkę i mam problem. Mam np pola w formularzu: - `cena od` i `cena do` takich pól jest więcej gdzie jest `od `do`. Chciałem się dowiedzieć jak będzie najlepiej to zrobić. Mam klasę search która w zależności od wybranej (switch) oferty (produktu) wywołuje odpowiedni obiekt odpowiedzialny za dany produkt i w tej klasie bedzie metoda odpowiedzialna za wyszukiwanie. Niewiem jak wydaje budować zapytania. Bo proces sprawdzania:
Wydaje mi się troche żmudny i raczej nieodpowiedzni do dużej ilości opcji. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może użyj poprostu funkcj switch
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(E-d @ 2006-05-19 12:55:24) Może użyj poprostu funkcj switch ![]() troche ten switch by duży musiał być :/ Podam przykłąd wyglądu tablicy $_POST: Kod Array
( [cena_od] => 10000 [cena_do] => 20000 [powierzchnia_od] => 250 [powierzchnia_do] => 300 [pokoje_od] => 5 [pokoje_do] => 10 ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
milaem podobny problem ale to da sie tak rozwiązac
dziala i pieknie smiga a rozbudowa jest prosta jak budowa cema ![]() -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 22:46 |