![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest takie polecenie, dzięki któremu można z ramki lokalnej otworzyć stronę nadrzędną, a które wygląda mniej więcej tak:
<a href="#" onClick="open.window.parent('sciezka')">xxx</a> tylko jakoś tak dziwnie mi tu brakuje targetu.. Aby wszystko było jasne, oto proswta struktura strony: index.php | +------ramka lokalna iframe name="ramka" Z index.php link ma postać <a .... target="ramka"> A jaką postać będzie mieć link z ramki na stronę główną <a ... target="index.php"> ![]() szukałem na googlach, ale znajdowałem rozwiązania dość obszerne skryptowo... a mi chodzi o jedną prostą linijkę z onCLick=.... wiem, że tak można, kiedyś coś takiego zrobiłem, ale nie mam pojęcia gdzie teraz to znaleźć :/ Dzięki z góry :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie, również próbowałem z tym na samym początku. Chyba że może jakoś zdefiniować na stronie głównej, że jest ona "_top".... można? :-)
Samo _top otwiera mi stronę w nowym oknie. Ten post edytował hao 19.05.2006, 09:43:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Oo zbawco właśnie o to chodziło :-) Wielkie dzięki
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2007 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyłączam sie do podziękowań.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 20:42 |