![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Cel: Wyniki losowe, jednak posortowane alfabetycznie. Kod Airedale Terrier Jack Russell Terrier Seter angielski Terier walijski Obecnie mam zapytanie:
zwraca losowe wyniki, jednak nie alfabetycznie. Jak to posortować jeszcze wg. drugiego pola? Jakoś nie mogę się doszukać tego w manualu... Proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam -------------------- forum dla nauczycieli | dodaj stronę do katalogu | teksty piosenek |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo bedzie losowo, albo bedzie alfabetycznie
![]() Tak mi sie wydaje.. Jak wyobrazasz sobie posortowanie losowo i alfabetycznie ciagu znakow A, B, C, D ? -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz wybrać tylko część rekordów, to tak:
-------------------- tort
eX Blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mh, pierw wybranie losowe a potem sortowanie alfabetyczne
![]() -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat najpierw wybranie losowe a potem sortowanie alfabetyczne dokladnie o to mi chodziło z tym, że zapytanie torta zwraca :
a mam Client API version 4.1.12 ![]() -------------------- forum dla nauczycieli | dodaj stronę do katalogu | teksty piosenek |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:59 |