![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2006 Skąd: Polska Południowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką funcyjke:
.Pytanie me takie co należy pozmienić, by następowało przekierowanie na poszczególne strony. Z góry dzięki za fatyge.Prosze o wyrozumiałość me umiejętności w programowaniu są znikome.Pozdrawiam Ten post edytował Jaro82 18.05.2006, 16:20:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o header" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
Powinieneś zrobić coś w stylu
W tym skrypcie, jeżeli będzie służył tylko do przekierowania, nie wyświetlaj tego całego HTML'a, i tak go nikt nie zobaczy. Poza tym, żeby header() zadziałało nie możesz wysłać nic do przeglądarki (chyba że będziesz buforował, ale tu nie ma takiej potrzeby). Ten post edytował Foxx 18.05.2006, 16:28:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2006 Skąd: Polska Południowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładniej chodzi mi o takie przekierowanie
mam takie menu: MENU Chodzi mi o to by po zalogowaniu w menu między REJESTRACJA a UżYTKOWNICY pojawił sie odpowiedni napis który informuje kim jestem na stronie.Czy to pacjent czy lekarz czy admin. Z góry dzięki za wszelaką fatyge. Proszę o wyrozumiałość Jednakże jeśli ktos ma ciekawszy pomysł na takowe rozwiązanie chętnie poczytam.Pozdrawiam Ten post edytował Jaro82 18.05.2006, 16:59:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze, Twoja strona mi się nie otwiera.
Po drugie, wydaje mi się, że chcesz zrobić dwie rzeczy naraz. Czy te strony dla różnych ludzi różnią się tylko tym dodatkowym wpisem w menu? Jeżeli tak to nie musisz robić przekierowania, w końcu po to jest php. Możesz umieścić np. w zmiennej sesyjnej dane o tym kto jest zalogowany (pacjent, lekarz...) i w menu umieścić warunek mniej więcej taki jak zrobiłeś:
A jeżeli koniecznie chcesz przekierować to musisz zrobić skrypt, w którym umieścisz tylko header" title="Zobacz w manualu php" target="_manual w zależności od jakichśtam warunków. A teraz zrobiłeś tyle, że jeżeli zalogujesz się jako lekarz to w menu wyświetli ci link LEKARZ, który będzie prowadził do strony dla lekarza ![]() Osoba po zalogowaniu powinna się od razu znaleźć na stronie dla siebie. |
|
|
![]()
|
|
Sorki ale działam na neo i nie mam stałego IP rozłączyło mnie i IP sie zmieniło.
tera działaMENU Zamierzam dla każdego użytkownika stworzyć inną podstrone.Czyli wnioskuje, że jedynym możliwym rozwiązaniem będzie zastosowanie funkcji header. Jeśli sie mylę proszę o ewentualne sprostowanie. Z góry dzięki. Pozdro |
|
|
![]()
|
|
Jeżeli już kogoś zalogujesz to tak, możesz użyć header tak jak napisał ~siemakuba.
Jeżeli menu ładujesz całe do każdego z plików to możesz tam po prostu na sztywno wpisać kto jest zalogowany. Ale ładnie byłoby zrobić np. osobną funkcję generującą menu tak zeby nie powtarzać tego samego kodu 3 razy. Wtedy musiałbyś użyć if w celu wyświetlenia w tym menu kto jest zalogowany. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki Foxx za pomoc i niezbędne wskazówki
![]() Czyli reasumując wykunuję funkcje, która tworzy dynamiczne menu dla każdego użytkownika w zależności od typu zalogowania. |
|
|
![]()
|
|
Właśnie tak.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Wraz z kreowaniem tej funkcji nastał problem z wykrywaniem typu i przekazaniem wartości zmiennej typ (PRzynajmniej tak mi sie wydaje)W miejscu wstawienia odpowiedniej nazwy użytkownika wyskoczył WARNING
plik funkcje_prawid_dane.php ma postać: Natomiast moja stworzona funkcja ma taką postać: A linia 182 ma postać
Zawarta jest w mojej funkcji.Proszę o pomoc. Ten post edytował Jaro82 18.05.2006, 19:47:49 |
|
|
![]()
|
|
Jeżeli w skrypcie chcesz użyć header(), nie możesz wysłać nic do przeglądarki. To znaczy żadnego echo, print ani html'a. A u Ciebie w funkcji sprawdz_kto_to w linii 11 jest <TD>, w l.39 podobnie, przed wywołaniem każdego header() masz dodatkowo echo. Naprawdę nie musisz nic wyświetlać na stronie jeżeli zaraz zrobisz z niej przekierowanie. Jeżeli koniecznie chcesz, poczytaj o ob_start" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i ob_end_flush" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Dzięki nim będziesz mógł to zrobić.
Poza tym robisz coś takiego:
Ale w if'ie potem sprawdzasz zmienną $typ. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 13:07 |