![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem początkujący w te klocki. Prowadzę sklep internetowy (osCommerce), i chciałbym mus wyświetlić cenę danego produktu (w opisie) tzn mam dany produkt i chciałbym aby wyświetlała się obok nich cena. A oto dane mySQL-a:
Cytat tomzo_sklep <- nazwa bazy products <- nazwa tabeli products_price <- nazwa pola w tabeli products products_id <- identyfikator produktu (nazwa pola w tabeli products) i tak, chciałbym aby przy linku np: link_do_produktu_powiązanego (id "products_id" np:345) było: Cytat ...jakaś tam informacja o produkcie Do kompletowania z: link_do_produktu_powiązanego - cena 345 zł Podkreślam, że cena w bazie jest jako cena netto a chciałbym aby wyświetlała się jako brutto (22%). Wiem że oczekuje gotowca ale aktualnie nie mam wolnego casu aby zająć się tym. I chciałbym was prosić o pomoc w tej sprawie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe skoro napisałeś ze szukasz gotowca to raczej nie powinieneś w ogóle zakładać tematu
![]() no ale postaram się skierować Cię na właściwą ścieżkę. W kodzie w miejscu w którym wyciągane są dane o produkcie czyli opis o którym wspomniałeś musisz dodatkowo wyjąć informacje o cenie. Abym udzielić dokładniejszych wskazówek musisz pokazać fragment kodu odpowiadający za wyświetlanie tej treści. Co do liczenia ceny brutto to wiesz tak jak na matematyce w podstawówce ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:24 |