![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej , czy mozna przekazywac zmienne tablicowe przez formularze jako input hidden,chodzi mi o cos w stylu:
<input type="hidden" value=<? echo $zm_tab ?> tak bym w nastepnym skrypcie do ktorego sa przekazywane dane z mojego formularza,mogl odczytac wartosci tablicy, dziekuje za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Straszne dziwactwo wymyśliłeś.... Tak jak piszesz zupelnie nic Ci nie wyjdzie, poniewaz echo wypisz tobie (string)Array....
Jesli naprawde potrzebujesz mozesz uzyc funkcji serialize() przed wyslaniem form-a, a po wyslaniu unserialize() -------------------- Mateusz 'matipl' Kamiński
WWW - http://matipl.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co wyświetli Ci kod:
? Nie wyświetli Ci tablicy, podobnie jak w Twoim przykładzie. Zawsze możesz użyc sesji do przekazania tablicy. -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli dobrze rozumiem chodzi Ci o coś takiego:
W pliku z formularzem: <? while( $ArrValue = current( $zm_tab ) ) { echo '<input type="zm_tab['.key( $zm_tab ).']" value="'.$ArrValue .'">'; next( $zm_tab ); } ?> W pliku ze skryptem do obsługi formularza: <? // Nie wiem jaką metodą przesyłasz dane ![]() if( !empty( $_GET['zm_tab'] ) ) { $zm_tab = $_GET['zm_tab']; } elseif( !empty( $_POST['zm_tab'] ) ) { $zm_tab = $_POST['zm_tab']; } ?> Teraz w tym pliku masz tablicę z pliku z formularzem ![]() Ten post edytował MrGhost 18.05.2006, 21:03:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 10:15 |