![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Liczę na waszą pomoc bo problem który wam przedstawię tochę mnie przerasta,starałem opisać się sytuację w możliwie najjaśniejszy sposób. .
Nie potrafię złożyć zapytania o wybrane rekordy. Struktura bazy wgląda tak : Tabela LOGINS :
Tabela zgłoszenia :
Tabela opinie 1 :
Tabela opinie 2 :
Problem jest taki : - Jest dedykowana grupa kilku użykowników którzy wpisują swoje oceny do tabeli opinie2 - każdy z nich ma swoją listę.Warunkiem pojawienia się zgloszenia na tej liście jest zmiana statusu zgłoszenia z "oc2" na "oc3" , zapytanie wygląda tak :
Gdzie paramet $unikat to jest id_log - bieżący zalogowany Chcę dodać do tego zapytania (podejrzewam że przez join) opcję dzięki której na liście użytkownika z pionu OC3 pojawiły się nie tylko zgłoszenia które zmienią status na OC3 ale i zgłoszenia które uzyskały więcej niż 10 odpowiedzi z pionu OC2(czyli wpisów do tabeli opinie1). Zastanawiałem się czy umieścić ten problem w przedszkolu , liczę na waszą pomoc ,Pozdrawiam. Ten post edytował jastu 18.05.2006, 08:35:01 -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:56 |