![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem w trakcie pisania systemu newsow i chcialbym go pozniej rozpowszechnic, ale nie wiem jakie opcje (oprocz podstawowych) bylyby mile widziane przez potencjalnych uzytkownikow. Prosze o sugestie, pomysly i tym podobne.
-------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
*System newsowy powinien byc latwy w instalacji np :
w katalogu powinno byc readme i plik install.php by tworzyl bazy jezeli skrypt jest oparty na mysql *System newsowy miec tagze niezbedne opcje ułatwiajace uzywanie tego skryptu takie jak edycja postu,kasowanie,buzki w newsach,mozliwosc archwium,kometowanie newsów,itd *system newsowy powinien równiez miec zabespieczenia np logujesz sie do panelu ,mozliwosc dodania newsmana,itd *system newsów najlepiej aby mial jakies themy i to chyba wszystko co powinien miec dobry system newsowy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat User AgentUser Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
... _________________ "Przejscie z Windowsa na Linuxa jest trudne, ale spowrotem niemożliwe." taaa... -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wzbacz zombie ale nie jestem u siebie, a poza tym jestem W TRAKCIE przechodzenia
![]() -------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 29.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat User AgentUser Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
... _________________ "Przejscie z Windowsa na Linuxa jest trudne, ale spowrotem niemożliwe." taaa... Ten chłopiec zachował się nagannie - pozbawił mnie posiłku.... ![]() A co do systemu newsów a)powinnien mieć też możliwość kolorowania tekstu (wiele systemów nie ma) b) powinnien mieć możliwość bannowania ip i hostów c) mile widziana możliwość umieszczania obrazków d ) co do themów, żeby można bylo latwo tworzyć wlasne... i żeby miał kilka ładnych themów na starcie -------------------- Zbiór najlepszych technologicznych artykułów (programowanie, internet, linux)
|
|
|
![]()
|
|
przypominam ze to ma byc system newsow a nie forum, bo nie chce kopiowac phpBB.
aktualna wersje newsow mozna wyczytac z mojego opisu na gadu ![]() aktualne opcje: :arrow: opcja dodawania komentarzy :arrow: szablony newsow i komentarzy 'definiowane' przez admina (prawdopodobnie bedzie kilka gotowych) :arrow: opcja skracania newsow do danej liczby zdan lub znakow :arrow: opcja wyswietlania pelnych newsow w nowym, lub tym samym oknie w planie: :idea: kompletny panel admina z uprawnieniami dla newsmakerow :idea: cenzurowanie komentarzy 8) :idea: cos w stylu bbcode :idea: porzadny search engine :idea: dostep na haslo lub logowanie :idea: of corse skrypt instalacyjny :idea: banowanie ip oraz hostow 8) wiecej nie pamietam, jak sobie przypomne (pewnie kolo 2:30 w nocy ![]() ![]() dalej jestem otwarty na pomysly -------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlasnie pracuje nad stworzeniem systemu newsow do swojej strony, moglibyscie polecic jakis przejrzyscie napisany skrypt na ktorym moglbym sie wzorowac ..chodzi mi przedewszystkim o obsluge obrazkow w newsach... na stronie glownej (gdzie sa listowane newsy z naglowkami) miala by byc wiswietlana miniaturka..a w dowolnej czesci tresci newsa byla by mozliwosc wstawiania zdjec (oczywiscie tez pomniejszone) razem z podpisami.
I jeszcze jedna kwestia czego lepiej uzywac do operacji na tekscie czy lepiej w newsie operowac znacznikami html czy zaimplementowac bbcode (tak jak na tym forum) ? -------------------- Pozdrawiam
Piotr P. 'g0blin' |
|
|
![]()
|
|
Proponuje, zeby osoby zainteresowane zaprojektowaly pare themów newsów, a na pewno umieszcze ich nicki w tnxach
![]() dostepne sa nastepujace symbole skladnikow newsa: %TYTUL% - tytuł newsa %DATA% - data dodania %TRESC% - treść newsa %AUTOR% - autor %KOMENTARZE% - ilość komentarzy -------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:29 |