![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tabele z komentarzami uzytkownikow i potrzebuje wyciągnąć miejsce w statystyce komentujacych poszczegolnego usera. Zapytanie typu:
select user,count(id) as ile from komentarze group by user order by ile desc wyciaga mi w kolejnosci wg zsumowanych komentarzy, ale pytanie czy moge w jednym zapytaniu wyciagnąć miejsce w rankingu danegoi usera? Czy trzeba po prostu wsyztsko wyciagac i na tej podstawie wypisywac tylko ten rekord ktory pasuje do danego usera? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 17.01.2006 Skąd: pionowe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale nie to mam na mysli, teraz to wyciaga po prostu liczbe komentarzy danego usera sposrod wszytskich. Ja chce otrzymac w zapytaniu jego miejsce na liscie wsrod najlepiej komentujacych userow.
Naprawde nikt nie jest w stanie mi pomoc? ![]() Ten post edytował marekk 19.05.2006, 17:50:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Tarnów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Znalazlem cos takiego na pl.comp.bazy-danych. Ale nie wiem czy dziala. Podobne rozwiazanie w postrgresie nie zwracało poprawnych rezultatów.
-------------------- Pozdrawiam,
kuba |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:51 |