![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak uzyc tej funkcji i jak ja wywolac ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Case czy [manual:1f4866a6a2]switch[/manual:1f4866a6a2] ? O case jeszcze nie slyszalem... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Instrukcja case jest częścią instrukcji [manual:325663bfcd]switch[/manual:325663bfcd]:
[php:1:325663bfcd]<?php $i=rand(0,2); switch ($i) { case 0: print "i jest równe 0"; break; case 1: print "i jest równe 1"; break; case 2: print "i jest równe 2"; break; } ?>[/php:1:325663bfcd] A na przyszłość RTFM bo w manualu wszystko jest ładnie opisane. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JA potrzebuje z kodu html wywolac jedna z 3 funkcji znajdujacych sie w pliku php. Nie wiem czy case ( ja znam case z c++) nie wiem jak jest w php moze i swith. Wiec prosze jak tego uzyc prosze o jakis przyklad
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Proszę o:
1. przeczytanie paru pierwszych rozdziałów manuala php (polecam pobranie go z php.net w postaci *.chm) z uwagi na powtarzające się pytania o łączenie phpi html'a 2. przeczytanie przyklejonego topicu na temat przesyłania wartości od użytkownika (np. z linków lub formularza) do php 3. próby samodzielego myślenia i podawania przykładów własnej pracy i ewentualnych błędów 4. bardziej przemyślane pytania -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Heh no ladnie jeden dzien i juz mnie moderator zjechal
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Instrukcja case jest częścią instrukcji [manual:b3e0b8232d]switch[/manual:b3e0b8232d]:
[php:1:b3e0b8232d]<?php $i=rand(0,2); switch ($i) { case 0: print "i jest równe 0"; break; case 1: print "i jest równe 1"; break; case 2: print "i jest równe 2"; break; } ?>[/php:1:b3e0b8232d] A na przyszłość RTFM bo w manualu wszystko jest ładnie opisane. a jak to wywolac z poziomu htm ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mi na czasie lezy a czekanie az ktos mi odpowie na pytanie jest roszke czasochlonne
To nie narzekaj tylko zobacz [b][url=http://pl.php.net/manual/pl]manual!!! Ten przykłąd co powyżej to właśnie z manuala wziąłem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No ok to teraz powiem ze nie moge tego znalezc i niech mi ktos poda link gdzie to jest to sie juz zamkne i sprobuje sam a jak sie mi nie uda to sie i tak nie odezwe juz
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
TU: [manual:a5b99ef4eb]switch[/manual:a5b99ef4eb]
ALBO: Jak masz manuala w pdf-ie na przyklad, to uzyj opcji SZUKAJ w Acrobacie czy czego tam uzywasz i poszukaj troche... Bosz... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
CHOROBA.
Na tej podstronie link do manuala pojawił się chyba z 5 razy, z czego raz na bradzo czerwono... Ale co tam - może ppojawić się jeszcze raz: http://www.php.net/distributions/manual/php_manual_pl.chm -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
ej no ludzie powiedzcie mi tylko jeszcze jak to wywolac z htmla
|
|
|
![]()
|
|
Rozdział 2. A simple tutorial
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ludzie, pomocy !!!!!!!! Czym my - tu obecni - tak zgrzeszylismy ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
hehe ale jestescie poprostu wyjebisci goscie
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Idz juz, idz czlowieku i nie grzesz wiecej
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Hehe a co to znaczy
![]() Nie no ludzie ale teraz calkiem serio serio pisze czytam tego manuela i nadal nie znalazlem odpowiedzi jak wywolac z html to swith ![]() |
|
|
![]()
|
|
RTFM to znaczy mniej wiecej (raczej mniej niz wiecej
![]() Co do uzycia switcha w HTML-u - w czym jest problem ? Przeciez w manualu wszystko jest czarno na bialym... Jaki masz problem, bo ja nie widze zadnego ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Hehe a co to znaczy
![]() Nie no ludzie ale teraz calkiem serio serio pisze czytam tego manuela i nadal nie znalazlem odpowiedzi jak wywolac z html to swith ![]() Jesli chcesz wywolac switcha z html (czyli jak rozumiem NIE php) - raczej polecam js. Parser domyslnie nie przerabia stron z rozszerzeniem HTML, wiec php raczej nie ma tu nic do rzeczy. |
|
|
![]()
|
|
ej ludzie czy wy zescie zauwazyli ze w tym poscie jest wiecej bezsensownego pieprzenia niz odpowiedzi napiszcie mi jak to uzyc i konczymy temat. No chyba ze nie mozecie zyc bezemnie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:48 |