![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napotkałem problem plików doc i php, czy można w jakiś łatwy sposób:
- odczytywać pliki doc w php - konwertować je na html-a |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php raczej nie ma funkcji do odczytywania plikow *.doc
poszukaj jakiegos softu do konwercji doc to html, ktorego mozna odpalac z linii polecen - to moze byc rozwiazaniem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
swego czasu się tym zainteresowałem i nawet doszedłem do paru ciekawych rzeczy
![]() Warunkiem działania jest posiadanie zainstalowanego Worda na komputerze, na którym odpalasz skrypt. Niestety, zapisuje on w postaci czysto tekstowej - nie zachowuje formatowania. Jeżeli uda ci się to ominać, koniecznie do mnie napisz ![]() -------------------- Językiem którym najlepiej operują wszyscy programiści są przekleństwa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
i jeszcze serwer musi stac pod Win$hitem...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy Worda można zainstalować pod Linuxem? Chyba że ja o czymś nie wiem
![]() -------------------- Językiem którym najlepiej operują wszyscy programiści są przekleństwa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie. Riklaunim gdzieś napisał skrypt konwersji plików pakietu Open Office.Org na HTML. To chyba jedyne rozwiązanie w tej materi.
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raczej to rozwiązanie odpada, w takim mikro crm-ie, który mam w planach chciałbym odejść od dokumentów, tzn od tego że dokumenty trzeba pobierać na dysk i otwierać je w jakimś tam innym programie. najchętniej to odszedł bym od przesyłania dokumentów ale pozostaje problem taki że gdy ktoś chce przysłać informacje w tabelkach wtedy juz musi jakos tą tabelke zrobić więc robi ją w np. w dokumencie doc. myślałem o edytorach wysiwyg ale nie ma zbyt dobrych darmowych edytorów a przynajmniej ja na taki nie trafiłem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a google to od czego jest
![]() http://www.needscripts.com/Resource/15540.html hasło doc2html php Jak widac sprawa nie wyglada najgorzej, komercyjnych narzedzi znajdziesz pare, gorzej z darmowymi, ale troche poszperasz i cos znajdziesz. Ten post edytował bendi 18.05.2006, 09:01:59 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(dyktek @ 2006-05-18 06:31:28) . myślałem o edytorach wysiwyg ale nie ma zbyt dobrych darmowych edytorów a przynajmniej ja na taki nie trafiłem. moze to Ci pomoze: http://www.geniisoft.com/showcase.nsf/WebEditors osobiscie polecam tinyMCE (nie wiem czy o to Ci chodzilo) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:57 |