![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dopiero zaczynam zabawę z php, więc nie wiem na ten temat za dużo. Jednak mam mały problem. Dlaczego jeśli załącze jakąś stronę funkcją include (chyba tak się mówi :)?) to nie wyświetlają mi się polskie znaki. Kodowanie mam ustawione na charset=iso-8859-2. Help meee!!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym pliku który includujesz musisz przekodować znaki na ISO.
Jak? Poszukaj na forum. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodam tylko (reklama :-)), że Ed-HTML ma to jako funkcję szablonową wbudowane.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2002 Skąd: Gliwice/Radomsko/Szczepocice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Dodam tylko (reklama :-)), że Ed-HTML ma to jako funkcję szablonową wbudowane.
Jak wiele innych edytorów... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat Dodam tylko (reklama :-)), że Ed-HTML ma to jako funkcję szablonową wbudowane.
Jak wiele innych edytorów... Być może, ale Ed-HTML to jeden z lepszych moim zdaniem :-). Szczególnie jeśli chodzi o polską konkurencje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja robie w najnowszym pajączku. Już wszystko gra, robiłem od nowa. Próbowałem też robić tak jak wy ale mi nie wychodziło coś.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Ja robie w najnowszym pajączku. Już wszystko gra, robiłem od nowa. Próbowałem też robić tak jak wy ale mi nie wychodziło coś.
Tak, bo nasze sposoby nie działają na include :-). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:16 |