![]() ![]() |
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Hi.
Mam problem z kodowanie w DW. ustawiam kodowanie strony 'Ctrl + J' i 'Title/Encoding' na Europa Środkowa (iso) a jak dam zapis i odczytam to zmienia kodowanie się na Europa Zachodnia i wyspakują krzaki w miejsce polskich liter. I to mnie wnerwia Znacie rozwiązanie takiego prblemu Czemu DW sam sobie zmienia kodowanie :/ -------------------- Robie to co lubie, lubie to co Robie
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Przenoszę z Hydeparku na Komputery i oprogramowanie
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zna ktoś odpowiedz ?
-------------------- Robie to co lubie, lubie to co Robie
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (10%)
|
zmieniaj kodowanie ręcznie w meta (ja tak robie i nie mam problemów)
Ps. pewnie już znalazłeś odpowiedź, ale ktoś może mieć również z tym problem.. -------------------- Warsztat: http://traktor.net.pl/
|
|
|
|
|
|
|
Jak zmienie w meta to chyba będzie wszystko grać tylko że wiesz w niektórych plikach ja dopiero imporuje całego HEDA z innej klasy i w tym właśnie żecz :]
Jak dam kodowanie UTF-8 to wsumie wsio gra ale chciałbym aby przy ISO też to grało. -------------------- Robie to co lubie, lubie to co Robie
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zobacz
Edit>Preferences>New document Opcja default encoding i trzeba jeszcze zanzaczyć checkboxa pod spodem Use when opening existing files that dont't specify an encoding |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
A moze trzeba nacisnac jeszcze "apply". Tez mialem taki problem i chyba tak to robilem.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam, czy komuś udało się rozwiązac powyższy problem? Chętnie sie dowiem bo mam ten sam.
pozdr. |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ |
Jeżeli tekst (zawartość pliku) jest zakodowana w konkretny sposób to nic nie da fakt zmiany kodowania dokumentu, skoro jego zawartość jest zakodowana inaczej. Innymi słowy: stwórz nowy dokument w DW, ustaw odpowiednie kodowanie (zatwierdź zmiany klikając na apply przed ok) i wklej w niego zawartość poprzedniego pliku. Jeżeli wyskoczą krzaki - zamień je "z palca" lub za pomocą ctrl + f / cmd + f. Zapisz i ciesz się odpowiednim kodowaniem.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 02:01 |