![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem ze cos w tym jest zle bo nie dziala z uwagi na to ze jestem poczatkujacy prosilbym o wskazanie bledu
POzdrawiam [php:1:c3f1c6969c]<?php <?php $kartoteka=opendir("./"); while(($plik=readdir($kartoteka))) $k = "<bR>"; echo ""; echo "<table border="0" width="100%">"; echo " <tr>"; echo " <td width="50%" align="center"><font color="#004080"><strong><big><big>Powiadom O Za echo " <td width="50%" align="center"><font color="#004080"><strong><big><big>Nieuregulowan echo " Naleznosc Za Internet</big></big></strong></font></td>"; echo " </tr>"; echo " <tr>"; echo " <td width="50%" align="center"><strong><font color="#004080">Użytkownicy</font></str echo " <td width="50%" align="center"><strong><font color="#004080">Użytkownicy</font></str echo " </tr>"; echo " <tr>"; echo " <td width="50%"> <p><strong><big>Sier </big></strong><input TYPE="BUTTON""; echo " VALUE="Download""; echo " onClick="self.location.href=('http://www.scrypty.com/dalej.php?id=download')"></p>"; echo " <p><strong><big>Dek</big></strong></p>"; echo " <p><strong><big>Kosa</big></strong></p>"; echo " <p><strong><big>Maas</big></strong></p>"; echo " <p><strong><big>Jok</big></strong></p>"; echo " <p><strong><big>Maki</big></strong></p>"; echo " <p><strong><big>Daki</big></strong></td>"; echo " <td width="50%"><strong><big>Sier </big></strong><p><strong><big>Dek</big></strong> echo " <p><strong><big>Ka</big></strong></p>"; echo " <p><strong><big>Ms</big></strong></p>"; echo " <p><strong><big>Jak</big></strong></p>"; echo " <p><strong><big>Maki</big></strong></p>"; echo " <p><strong><big>Daki</big></strong></td>"; echo " </tr>"; echo " <tr>"; echo " <td width="50%" align="center"><font color="#004080"><strong><big><big>Status</big>< echo " <td width="50%" valign="top" align="center"><font color="#004080"><strong><big><bi echo " </tr>"; echo " <tr>"; echo " <td width="50%">".$plik.$k."</td>"; echo " <td width="50%"></td>";^M echo " </tr>"; echo "</table>"; ?> ?>[/php:1:c3f1c6969c] ________________________ posty nie używające bbcode będą usuwane (DeyV) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zacznijmy od poprawnego zastosowania bbcode... pozniej mozemy pomyslec co i jak... :wink:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja też bym prosił o wskazanie błędu, który Ci wyskakuje jak ten kod wykonujesz!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok a moze wiecej szczegolow bys zdradzil ?
|
|
|
![]()
|
|
Blad ktory mi wyskakuje jest taki ze wogole strone sie nie otwiera jest bialo i ani kreski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. odpowienie zastosowanie bbcode
Kod [php] i [/php]
2. jaki blad zwraca ci twoj kod zamiast poprawnego wyniku ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
[manual:6247479a8d]while()[/manual:6247479a8d] - według mnie brakuje { }
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
chciałem zauważyć, że kolorowanie składni samo wykrylo błąd.
Czy to oznacza że ktoś ma wyłączone raportowanie błędów?? ![]() ps. ile razy przypominaliśmy, by nie drukować html'a przy pomocy echo, tylko zamykać i otwierać kod php :?: -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
jak juz napisalem nic nie zwraca jest czysta strona po uruchomieniu, gdyz pewno cos zle zrobilem ze wstawieniem "$plik" do tabeli tu tkwi blad bo skrpyt do wyswietlania zawartosci aktalogu jest dobry
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: POLAND Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. sprawdz logi
2. wiel linii nie jest pozamykanych - albo cos Ci sie skopalo przy wklejaniu 3. w ogole ten skrypt co widze ma MASE bledow, niektore cudzyslowy kodu HTML rowniez nie sa poprzedzone znakiem "". |
|
|
![]()
|
|
Miramar to mam do ciebie prozbe z uwagi takiej ze nie mam duzego pojecia o php moglbys mi to poprawic i zapodac na forum ?
|
|
|
![]()
|
|
co do kodu html i php razem w jednej kupie to.... przypominam sobie slowa bodajze DeyVa ... ktory juz nie raz mowil ze nie nalezy laczyc kodu html z kodem php... jest to o wiele czytelniejsze i wlasnie ten temat chyba dokladnie pokazuje ze nie nalezy laczyc kodu html z kodem php.... nie w ten sposob...
|
|
|
![]()
|
|
to jak mam to zrobic
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
[php:1:4df0e35d37]<?php
$kartoteka=opendir("./"); while(($plik=readdir($kartoteka))) $k = "<bR>"; ?> <table border="0" width="100%"> <tr> <td width="50%" align="center"><font color="#004080"><strong><big><big>Powiadom O Za <td width="50%" align="center"><font color="#004080"><strong><big><big>Nieuregulowan Naleznosc Za Internet</big></big></strong></font></td> <?php echo $jakaś_zmienna ?> </body> </html> [/php:1:4df0e35d37] To oczywiście tylko fragment tego, jak to powinno wygląać. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
wszystko fajnie tyle ze nie wyswieta zawartosci katalogu po podstawieniu $plik zamiast jakiejs zmiennej. I z tego kodu wynika tez ze tekst z "$plik" bedzie wstawiony nad tabela a nie w tabeli a mi chodzi o to zeby byl on wlasnie w tabeli
|
|
|
![]()
|
|
jeszcze raz, powolutku.
[php:1:d7157c09af]<?php while ( ... ) { ?> <html><html> <html> <?php echo 'cokolwiek'; ?> </html></html></html> <?php } //koniec while ?> ?>[/php:1:d7157c09af] -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Nieczaje zbytnio tego ale ze tego co zauwazylem to:
1- taka postac skryptu juz sie nie wykonuje (nie jest wyswietlana zawartosc katalogu) ! [php:1:1e426bda74] <?php $kartoteka=opendir("./"); while(($plik=readdir($kartoteka))) ?> <table border="0" width="100%"> <tr> <td width="50%" align="center"><font color="#004080"><strong><big><big>Powiadom O Za <td width="50%" align="center"><font color="#004080"><strong><big><big>Nieuregulowan Naleznosc Za Internet</big></big></strong></font></td> </body> </html> <? echo $plik ?> [/php:1:1e426bda74] Natomiast 2- taka juz sie wykonuje [php:1:1e426bda74] <?php $kartoteka=opendir("./"); while(($plik=readdir($kartoteka))) echo $plik ?> <table border="0" width="100%"> <tr> <td width="50%" align="center"><font color="#004080"><strong><big><big>Powiadom O Za <td width="50%" align="center"><font color="#004080"><strong><big><big>Nieuregulowan Naleznosc Za Internet</big></big></strong></font></td> </body> </html> [/php:1:1e426bda74] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
1. Zacznij używeąc BBCode http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=2810
2. RTFM: http://www.php.net/manual/pl/language.basic-syntax.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Widzicie wszystko ladnie i pieknie ale ja na prawde nie mam za dluzego pojecia o tym a czas mi ucieka. Na php sie nie znam tak jak na c++ badz linux'sie, wiec prosilbym zeby ktos mi poprawil to w ten sposob zeby dzialalo bo jak bede miec juz ten jeden kwalek to reszte sam sobie wydedukuje. Ale mimo to wielkie THX I SORRY ZA BBCODE !!
|
|
|
![]()
|
|
jednym z pierwszych rozdziałow manuala jest rozdział o tym, jak budować wyrażenia.
Podano tam, że jednym wyrażeniem jest albo 1 funkcja, albo blok funkxji ograniczony { } Co więcej, podano tam, że w php, podobnie jak w C lub pascalu, że struktury kontrolne dotyczą 1 wyrażenia następującego po nich, a więc Kod while ()
coś tam1; coś tam2; wykona się tylko coś tam1; BY wykonane zostało wszystko, należy napisać Kod while ( ){
coś tam1; coś tam2; } -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:40 |