![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem skrypt, który umożliwia (prawie) kompletne zarządzanie własnym kontem na severze WWW (jest przygotowywany pod server windowsowy, główne coś jak Kranal Serv www.krasnal.tk, lub WebServ www.webserv.pl, ale bedzie też wersja linuksowa)
Narazie jedyne co niedziała to quota FTP konta, bo niemoge znaleść servera FTP, który umożliwi ustawianie jej przez tzw. Site Commands (funkcja ftp_site() w php) Skrypt można pobrać z http://www.ucp.glt.pl ![]() Jest to narazie beta, więc nie dawajcie go na servery przypadkiem ![]() Bedzie gotowy w 100% kiedy wyjdzie GuildFTPd 1.0 (www.guildftpd.com) Co może? - Administratorzy i Userzy - Administracja serverem - Zarządzanie własnym kontem - Zarządzanie bazami danych MySQL - System pakietów (quota, ilość baz) - Dodatek: Na Windows niemożna ustawić pojemności bazy MySQL, ale można godzinny limit zapytań do MySQL i taka funkcja też jest (każdy pakiet możę mieć inaczej) - File Manager mojej roboty, ale to jeszcze wczesna beta ![]() - Installatron mojej roboty: Instalacja czegoś na poziomie servera, nie trzeba kopiować przez FTP - Szybkie opróżnianie konta - Admin kasuje konto jednym kliknięciem - Administracja pakietami, installatronem itp. z poziomu panelu - Superużytkownik + może logować sie tylko z podanego IP - Możliwość ustawienia tła panelu przez wgranie jednego pliku o danej nazwie - Windowsowe zabezpieczenia (automatycznie ustawiany open_basedir) - Zabezpieczenia przez numerem z /../ Podczas rejestracji są nadpisywane pliki konfiguracyjne i jest restartowany server Screen: http://free.srv.hu/b/i/binarier/album_page.php?pic_id=32 Instrukcja jest razem z panelem, dlatego niepowinniście mieć problemów z zainstalowaniem Działa też pod MySQL 3.*, tylko trzeba go inaczej zainstalować i limit zapytań mysql nie działa (bo wtedy niebyło jeszcze czegoś takiego) PS: Dema niemam jak dać, bo musiał bym mieć server online cały czas... Ten post edytował binarier 12.05.2006, 21:50:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat PS: Dema niemam jak dać, bo musiał bym mieć server online cały czas... Szkoda ;] W sumie kliknąłem tylko po screena... powiem krótko ładne kolorki tylko troche cięzko sie czyta =P -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolory daja - ale to nie oto chodzi chyba narazie.
Mnie osobiscie brakuje managera subdomen - nie lubie edytowac tych glupich plikow ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:56 |