![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy uzytkownik klika na przycisk "Skasuj" wyskakuje okienko z pytaniem o potwierdzenie skasowania. Chcialbym, by po kliknieciu na 'OK' nastapilo skasowanie wybranego rekordu z tabeli ( $row[3] jest to numer 'id' rekordu, ktory chce skasowac ). Czy mozecie udzielic mi wskazówki jak to zrobic? Pozdrawiam Maciak PS. Kasowanie z poziomu php wyglada u mnie tak:
Ale nie wiem jak to polaczyc z Okienkiem JSowym... Ten post edytował Maciak 12.05.2006, 18:37:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm...
Kod <script language="JavaScript"> function skasuj(id, nazwa) { if(confirm("Czy napewno skasować " + nazwa + " ?")) window.location="plikdokasowania.php?id="+id return false; } </script>
to jedno z rozwiązań możesz jeszcze zrobić form-a i onSubmit -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje bardzo, o to mi chodzilo
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz też wykorzystać AdvancedAJAX i wysłać metodą .get() informacje o identyfikatorze rekordu do skryptu php, tam go usunąć i odebrać wartość logiczną informującą o usunięciu danego wpisu w bazie. Wszystko odbędzie się bez przeładowania strony
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:58 |