![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam was od miesiaca ucze sie php i jakos wiekszych problemow niemialem az do teraz
index.php Cytat <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl" lang="pl"> <head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> <meta name="Description" content=" [wstaw tu opis strony] " /> <meta name="Keywords" content=" [wstaw tu slowa kluczowe] " /> <meta name="Author" content=" [dane autora] " /> <meta name="Generator" content="kED" /> <title> [tytuł strony] </title> <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" /> </head> <body> <?php include("strony.php"); ?> <div id="home"> <div id="logo"> miejsce na logo </div> <div id="menul"> <?php include("menu.php"); ?> </div> <div id="menup"> </div> <div id="rek1"> bootomy:D </div> <div id="rek2"> bootom2 </div> <div id="rek3"> </div> <div id="news"> news </div> <div id="stop"> copy by dzesi </div> </div> </body> </html> ------------------------ menu.php Cytat <a href="?idx=1">aaa</a> ----------------------------- strony.php Cytat <?php switch($_GET['idx']) { case 'dod': echo 'Jak nie damy komendy "break", to pokaże nam się też...<br/>'; case '1': include("1.php"); break; case '2': include("2.html"); break; case '3': echo '3.html'; break; default: echo 'Wyświetlenie danych'; } ?> --------------- 1.php Cytat <body> <div id="home"> <div id="logo"> miejsce na logo </div> <div id="menul"> <a href="?idx=1>oo</a> </div> <div id="menup"> </div> <div id="rek1"> bootomy:D </div> <div id="rek2"> bootom2 </div> <div id="rek3"> </div> <div id="news"> newsxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx </div> <div id="stop"> copy by dzesi </div> </div> <?php include("strony.php") ?> </body> </html> jak odpalam index.php pokazuje mi komunikat Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in c:\program files\apache group\apache\htdocs\index.php on line 1 ale jak do indexu sam kod php dami klikam w zalacznik ktory jest w menu to pokazuje mi sie miejsce na logo bootomy:D bootom2 newsxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx copy by dzesi miejsce na logo bootomy:D bootom2 newsxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ale tego jest kilkanascie tysiecy lini ponad 20tysiecy chodzi mi o to ze jak stworze szablon np index.php i strona.php,costam.php to che zeby np jak klikne w indexie.php na link zeby pzrenioslo mnie do costam.php ale jak w cos tam incliuduje strony.php to znow jest ponad 20tysiecy lini tego samego testu a tak napwde na stronie sa dwa zdania mozecie mi wytlumaczyc jak mam dobrze to zrobic? -------- szukalem w calym forum i w gogle odpwoiedzi nieznalazlem:( dziekuje za pomoc i za cierpliwosc:) tu mozecie zobaczyc jak to dziala Ten post edytował dzesi 12.05.2006, 15:02:07 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Konflikt tagów: <?xml i <?. Bnajprostrzym rozwiązaniem jest:
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 16:53 |