![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problemik z JS I AJAXEM. Chodzi o to że wywoluję za pomoca AJAXa stronkę w php która zwraca mi kod JS z różnymi funkcjami np:
<?php echo "<script> function d() { alert('ok') }</script>"; ?> i gdy próbuję tą funkcje wywołać po stronie klienta to wyskakuje błąd JS: "Wymagany obiekt" lub "obiekt nie odsługuje tej metody" Jak taką funkcje wywołać po stronie klienta?? Zaznaczam że kod funkcja w JS musi być zwracany przez php. kod html: <script> function w() { advAJAX.get({ url: "d.php", onSuccess : function(obj) { document.getElementById('d').innerHTML = obj.responseText;} }); } </script> <div id="d"></div> <input type="button" value="Pobierz" onclick="w()" /> <input type="button" value="funkcja JS" onclick="d()" /> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w skrócie, musisz pozbyć się <script> i dać eval na responseText. Bardzo ładnie jest to rozwiązane w prototype
-------------------- Hardware: Celeron 3.06, 512 MB DDR
Software: Apache 2.0, MySQL 4.0, php 4.3.1, Zend 5.1, Firefox |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem ten sam problem. Nie znam się dobrze na js, ale coś takiego działa prawie dobrze. Jedyna wada, to że wyłapuje tylko pierwszy tag <script>. Nie wiem jak to napisać, żeby wszystkie przetwarzało. Pętla przez tablicę m nie pomaga.
Sprawdzałem na ff 1.5.0.3, ie 6 i operze 8.52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kawałek z prototype:
powinno działać, ale nie dam sobie głowy za to uciąć... -------------------- Hardware: Celeron 3.06, 512 MB DDR
Software: Apache 2.0, MySQL 4.0, php 4.3.1, Zend 5.1, Firefox |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:05 |