![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem apache 2.2.2 do innego niż domyślny katalog (na innej partycji) i rozpakowałem php do c:\php i skonfigurowałem. Apache nie startuje.
Robiłem następująco Cytat 1. Sciagnac php (ja posluzylem sie wersja php 5.0.2 zip package). 2. Ropakowac plik php.zip do lokalizacji C:\php 3. Podczas instalacji Apache wybrałem nastepujące opcje - Network Domain - 127.0.0.1 - Serwer Name - localhost - for All Users, on Port 80, as a Service -- Recommended - custom - Lokalizacja inna partycja 4. Po pomyslnej instalacji Apache automatycznie wystartował 5. W glownym folderze php (C:\php) zamieniłem plik o nazwie "php.ini-recommended" na php.ini i otworzyłem go np. w notatniku. W pliku dokonałem nastepujacych zmian: - w sekcji "Paths and Directories" dodałem extension_dir = "c:\php\ext" - w sekcji "Dynamic Extensions" usunąłem średnik przed: extension=php_mysql.dll - zapisałem zmiany 6. Otworz w notatniku plik httpd.conf Dokonałem zmian: - pod komendami typu LoadModule dodałem wpis: LoadModule php5_module "c:/php/php5apache2.dll" - zmieniłem wpisy: ServerName localhost:80 na ServerName 127.0.0.1 DirectoryIndex index.html index.html.var na DirectoryIndex index.html index.html.var index.php index.php.var - w odpowiednim miejscu dodałem: AddType application/x-httpd-php .php - na samym dole dodaj wpis: PHPIniDir "C:/php" - zapisałem zmiany 7. Nastepnie w zmiennej PATH na samym końcu dodałem ;C:\php i zastosowałem zmiany 8. Następnie MenuStart>Programy>Autostart>stad usunąłem skrot do Apache Monitor. Nastepnie prawy klawiszem na "Moj komputer">zarzadzaj> rozwinąłem uslugi i aplikacje>kliknąłem dwukrotnie na "uslugi">znalazłem Apache2 i dwukrotnie go kliknałem i wybrałem tryn ręczny 12. Restart Co robię źle? -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:11 |