![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiadam switch poprzez ktory z kumplami wspoldzielimy internet.
Ostatnio jednak cos szwankuje nam sprzet (wszystko LG -STRASZNY chlam), ale nie wiem czy to switch czy moze byc cos innego... Wczoraj np z rana wlaczylem kompa, siedzialem se w necie i w pewnym momencie wszystkie transfery ustaly, ping przestal odpowiadac (do sieci wewnetrznej i do www) - slowem internet przestal dzialac, niedzialalo caly dzien. Podlaczalem kabel z serwera bezposrednio do swojej sieciowki to internet dzialal, a przez switch nie. Wylaczylem wiec sprzet na noc, dzis z rana wlaczam i... znowu dziala!? Teraz nie wiem czy mam oddawac switcha na gwarancje czy to moze bylo cos innego? Czy ktos moglby mi pomoc? Z gory dzieki. -------------------- If You don't believe in Yourself, no one else will.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo switch, albo sieciowki, chociaz raczej switch, jak na gwarancji to wymien, a najlepiej to na jakis lepszy, nie ma co oszczedzac, bo sam widzisz jak jest.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
sprawdź czy nie grzeje sie a) zasilacz
![]() To może być podstawowy problem. Jeśli to nie to - reklamuj. Takie problemy zapewne się powtórzą. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam co prawda router z wbudowanym switchem, ale jedno mi powiedziano przy jego kupnie:
"Nie kupuj pan tych tanich DLinkow i innych cudow, bo to jest cale plastikowe, grzeje sie jak pierun i zwisa wszystko co chwile, ciagle trzeba resetowac". Moj ma metalowa (chyba aluminium) obudowe i jest OK, choc i tak sie niezle grzeje (ale zwisow nie ma) ![]() Ja stawaim na to, ze elektronika sie za bardzo grzeje. Jak masz mozliwosc, to wymieniaj na nowy (zawsze zmniejszasz ryzyko potencjalnej awarii wynikajacej z wysluzenia sie sprzeetu). -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki wielkie za pomoc, to bedzie pewnie dlatego ze sie grzeje. Co ciekawe przy budowaniu sieci uzylismy sprzetu firmy LG (no niby renomowana firma...) kupilismy 7 sieciowek i 2 switche. W ciagu roku 4 sieciowki sie psuly (jedna od razu po kupnie byla zepsuta), a 2 switche w ciagu nieco ponad roku uzytkowania 3(sic!!!) razy sie psuly. Za kazdym razem na wymiane trzeba czekac 2 tygodnie... Nie wiem co w takich przypadkach robic ale tym razem jak pojedziemy to zarzadamy albo zwrotu kasy albo wymiany sprzetu na lepszy bo to jest chyba przesada...
PS. wszystko ma dożywotnia gwarancje -------------------- If You don't believe in Yourself, no one else will.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [...] LG (no niby renomowana firma...) [...]
ale poczucie humoru to Ty masz ... ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:06 |