![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jak można zrobić panel logowania na stronie pobierając login i hasło z bazy danych. Szkic bazy danych: login: | haslo: login1 | haslo1 login2 | haslo2 login3 | haslo3 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Było miliony razy na forum. Poszukaj.
-------------------- Robie to co lubie, lubie to co Robie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~maverickkk bardzo konstruktywna wypowiedź.
Postaraj sie takich mniej udzielać. ~mith robisz prosty formularz, którym prześlesz dane: login i hasło. A potem już proste
Kod ten oczywiście musisz wzbogacic o formularz, który pojawi się w zależności od tego czy ktoś jest już zalogowany czy nie. Potrzebna Ci będzie też sesja, aby wiedzieć że użytkownik już się zalogował. Poczytasz o tym w manualu i na forum. Powodzenia |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki mike_mech.
Stworzyłem coś takiego:
Ale cokolwiek wpisze to i tak wyświetla mi ten formularz w którym podaje się login i hasło. Co tu może być źle? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Porównaj $strSQL u mnie i u Ciebie. Masz tam błąd.
Poczytaj tutaj Łańcuchy znaków (string) jeśli nie widzisz błędu. P.S. Nie lepiej tak:
Kod HTML jest przejrzystszy. |
|
|
![]()
|
|
No już jest trochę lepiej logować się zaloguje ale chyba te sesje gubi bo jak przejdę do innego działu to on znowu wyświetla mi ten formularz gdzie mam podał login i hasło. A nie wyświetla mi tego komunikatu co występuje w:
print('Zalogowany'); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mith session_start() zdeklaruj zaraz na poczatku po
<? i musisz pamietac o sptawdzaniu sesji, czyli na kazdej stronie skryptu musi byc:
Ten post edytował jezoo 12.05.2006, 07:36:02 |
|
|
![]()
|
|
Cytat(jezoo @ 2006-05-12 08:35:24) mith session_start() zdeklaruj zaraz na poczatku po <? ~jezoo a jakie to ma znaczenie w tej sytuacji? To nie ma różnicy czy odpalisz sesję po połączeniu z bazę czy przed tym. Istotne jest to żeby zainicjować sesje przed tym jak zaczniesz z niej korzystać oraz zanim wyślesz tekst do przglądarki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
To jest mój pierwszy skrypt logowania z baza mySQL, może się komuś przyda:
podziękowania dla mike_mech za naprowadzenie ;-) Ten post edytował Nightwalk 14.05.2006, 05:49:01 -------------------- Warsztat: http://traktor.net.pl/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(mike_mech) To nie ma różnicy czy odpalisz sesję po połączeniu z bazę czy przed tym. ~mike_mech jak stosowalem w srodku skryptu to mi wywalalo blad, ze nie mozna headrea zmienic i takie tam, tak, ze ja stosuje zawsze na poczatku i mi smiga |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 14:20 |