![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 206 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na localhoscie dziala bez problemu. Wysylam na server nie.
a o co choidzi ? mam sobei tabele w niej blisko 1000 rekordow. kazdy ma pole sortowanie z duza litera alfabetu np A teraz skryptowo wyciagam ... WHERE sortowanie = 'A'. Na lavalhoscie znajduje mi te rekordy na serverzu juz nie .... wchodze do PHPmyadmina na servie, wklejam zapytanie SQL SELECT * FROM slownik_akr WHERE sortowanie='A' ORDER BY acronim ASC, i nic nie znajduje. ![]() tak wyglada tela i kilka wpisów
P.S. tak teraz mi sie w oczy zucilo ze to moze przez to ze na koncu A jest \r\n. Ale jak to ucunac jakos ![]() Ten post edytował right6 11.05.2006, 15:03:20 -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat tak teraz mi sie w oczy zucilo ze to moze przez to ze na koncu A jest \r\n. jezeli masz WHERE sortowanie='A' to faktycznie jest to przyczyna twojego problemu. Cytat Ale jak to ucunac jakos ??? mam 1000 rekordow. trzeba zaczac tam gdzie zawsze, czyli na poczatku. Masz MySQL i string. czego potrzebujesz? String Functions w manualu MySQL. Tam znajdziesz TRIM.
to powinno dać rade. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 206 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobilem inaczej.
zamias WHERE sortowanie='A' dałem WHERE sortownanie LIKE '%A%' ![]() -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
świetnie sobie poradziłeś :)
tylko po co: - trzymać w bazie więcej danych niż potrzeba? każde twoje \r\n zajmuje miejsce - używać wolniejszego LIKE od zwykłego = przy selectach? kiedy można: - zrobić updejt już istniejących danych żeby były OK - pilnować co zapisujesz do bazy, tu wystarczy przed zapisaniem do bazy dać TRIM. jednakowoż, twoja wola :) pozdr. |
|
|
![]()
|
|
to jest projekt na konkurs, rejestracja juz dzisiaj, tak ze czasu nie mam za wiele
![]() ale projekt ma istniec i po konkursie, wiec poprawie ![]() P.S. www.emotka.xp.pl ![]() -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 08:55 |