![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ja zapewne widac po temacie mojego posta jestem zupelnym amatorem jezeli chodzi o php. Chcialbym sie dowiedziec jak mam stworzyc plik z roszrzeszeniem .php? Czy mam poprostu wstawic skrypt do notatnika i zapisac ten plik np. "strona.php" ? Kolejne moje pytanie dotyczy "serwerow" Czy musze zalozyc jakis serwer apache na moim komputerze zeby zobaczyc ewentualne efekty mojej pracy? Przeczytalem juz pare kursow ale tam nigdzie nie ma az takich podstaw:) Dlatego prosilbym o pomoc.... |
|
|
![]() |
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
a poczytaj no temat o kursach... tam znajdziesz mnostwo kursow i wszystkiego sie dowiesz
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Tak. Do tworzenia skryptów wystarcza notatnik, ale do bardziej zaawansowanych czynności jest poprostu nie wygodny
![]() 2. Serw możesz oczywiście zainstalować (np. darmowy pakiet krasnal - zupełny banał w instalacji), ale istnieje masa darmowych kont php, gdzie z powodzeniem możesz testować swoje skrypty. No i jak powieiidzał Guest... jest mnostwo kursow ![]() Tu link do krasnala: (istnieją tez lepsze packi.. ![]() http://www.olesno.pl/~pablo/krasnal/index1.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli mam poprostu zalozyc sobie jakies konto www na darmowej stronce np. www.cba.pl i tam wrzucac moje pliki ze sktyptami ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokładnie. To jest prawie jak html tylko, że w przypadku htmla przeglądarka interpretuje kod, natomiast kod php interpretuje server, po czym przekazuje go np. w postaci htmla
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja proponuje appserva notpada2 i ksiazke:
http://www.bastek.zwa.pl/content.php?mod=manual zycze powodzenia w nauce -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
ale musze takze zainstalowac sobie php ? dobrze rozumiem ?
czyli przejsc przez ten caly "nielekki" proces instalacji ? ![]() Ten post edytował lukszal 10.05.2006, 23:09:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(lukszal @ 2006-05-11 00:08:59) ale musze takze zainstalowac sobie php ? dobrze rozumiem ? czyli przejsc przez ten caly "nielekki" proces instalacji ? ![]() Jaki tam nielekki, wszystko jest miłe i przyjemne ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:03 |