Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> "Ramki" dookoła animacji Flash
gam3r

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

witam,
zacznę od tego że właściwie nie wiedziałem gdzie to dać, bo błąd wg. mnie może być związany z wersją przeglądarki, wersją plugina obsłuującego flashe albo xhtmla (ale to raczej najmniej prawdopodobna wersja), więc jeżeli to coś nie związanego z działem to nie bluzgajcie mnie biggrin.gif

Dobra, do rzeczy:
dostałem zlecenie żeby stworzyć stronkę, Ja zająłem się oskryptowaniem, Kumpel flashem i całą grafiką. Testowałem stronkę u siebie na IE v6, Firefox 1.0.2, Operze (chyba 8) i wszystko gra i wygląda tak jak tutaj na screenie. Umawiam się na spotkanie z klientem w kafejce internetowej, żeby objaśnić mu jak może sobie edytowac zawartość itp, a on rzuca tekstem "ej stary u mnie się jakieś dziwne rameczki pojawiają wokół menu". Ja lookam na monitor w kafejce i nic takiego się nie dzieje wszystko chodzi dobrze (firefox), mówi mi że dzieje mu się tak pod IE. Załączam w kafejce IE v6 i rzeczywiście pokazują się tam takie krzaczki. I teraz nie wiem jak rozwiązać problem, czego to wina, bo sprawdzałem jeszce u 3 kumpli pod IE v6 i wszystko gra, a u klienta i u niektórych osób pod IE jest taki wałek...
Wydaje mi się że to chyba wina plugina obsługującego flashe, animacja robiona była we flashu8, a chyba tam gdzie działa to źle jest starsza wersja.

Jaka jest wasza opinia?
Go to the top of the page
+Quote Post
gekon

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Problem leży po stronie przeglądarki (narazie tylko IE), a konkretnie patentu firmy Eolas.

--------------------
Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:47