![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt ze strony tej
aczkolwiek potrzebuje skryptu który będzie dodawał nowe rekordy do pliku, następnie będzie możliwośc ich edycji w polach form i ich kasowanie Pierwszy ze skryptów ma dodawać 3 nowe rekordy do pliku txt, które to maja wyświetlić się przy pomocy kolejnego skryptu jako dane w polach input aby była możliwosc ich edycji, niestety nie potrafię sobie poradzić z pętlą która wyświetlała by wszystkie wpisy w pliku a nie tylko 3 jak tu
![]() prosze rownież uzywac znaczników w tytule zgodnie z zasadami forum przedszkole poprawiam --- nospor gdy do pliku dodam 6 rekordów a później kolejne i kolejne chce aby wyświetlały się wszystkie, ponieważ chcę zmodyfikować ten skrypt w taki sposób iż nie dodaje tylko 3 rekordów do modyfikacji a dowolną ilość dziękuje za pomoc! ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyswietlanie:
hmm napisz czy dziala ten skrypt jais dziwny jest : ten fragment za kazdym razem zmiennej $split ktora nie jest tablica nada tylko jedna wartos z ostatniej linijki plik.txt a odwolanie $split[$i] bedezie tylko dobre kiedy jest mniej wierszy w pliku niz kolumn w tablicy jaka zwraca funkcja explode. wydaje mi sie ze powinien kod wygladac inaczej tylko nie wiem jak ty to masz w tym pliku zapisane i ile tam kolumn jest oddzielonych znakami ||. Pokaz jak wyglada ten plik.txt i ktore dane z pliku chcesz wyswietlic w polach input. Ten post edytował piotrekkr 10.05.2006, 22:03:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok rekordy są dodawane do pliku baza.txt ale mi chodziło o sposób wyświetlenia poozycji z bazy tekstowek która wygląda następująco
||pozycja1||pozycja2||pozycja3||pozycja4 itd. i po każdej 3 pozycji odstęp <br> ponieważ: 3 pierwsze pozycje będą wyświetlane w formie pozycja1 pozycja2 pozycja3 pozycja4 pozycja5 pozycja6 itd. więc jak wyświetlić jes z pliku tekstowego? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyswietlanie :
takie cos? ![]() Ten post edytował piotrekkr 11.05.2006, 15:57:10 |
|
|
-Gość_cyberpunx- |
![]()
|
Goście ![]() |
ten kod mi nic nie wyswietla pojawia sie tylko napis submit, a pozycji z pliku baza.txt niema andal
![]() |
|
|
-Gość_cyberpunx- |
![]()
|
Goście ![]() |
jednak wydaje mi się że to jest proste
potrzebuje tylko i wyłączniw wyświetlić zawartość pliku txt w którym znajdują się danie ||adres1||adres2||adres3||adres4||adres5|| itd. wyswietlanie np. lub w formularzu do edycji dane w polach input |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:48 |