![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam nastepujacy problem. Probuje napisac zapytanie ktore w jednym rekordzie wyciagalo by z bazy dane jakiegos tam raportu do ktorego sa zlaczenia po id raportu z osobna tabela gdzie zawarte sa id raportu, id produktu i inne dane. Tzn 1 tabela reports posiada np reportID, date, clientID..... 2. tabela report_regs posiada reportID, itemID, val Poniewaz probuje kilkuktornie zlaczyc reports z report_regs probuje okreslic po ktorym itemID ma laczyc dane Na probe napisalem 1 krotne zlaczenie
lecz z jakiegos powodu nie zwraca mi ono pustych rekordow. Kilkukrotne zlaczenie wygladalo by nastepujaco
...I generalnie dziala tylko nie zwraca NULLi jesli danego itemID nie znajdzie w report_regs Probowalem tez 1000 innych wariacji na czuja czy cos nie pojdzie, np natural join zwraca mi to samo, JOIN tez, ciagle nie ma rekordow gdzie brakuje ktoregos z itemID Tonacy brzytwy sie chwyta.... Juz tyle nad tym siedze ze chyba zglupialem do reszty. Bede wdzieczny za pomoc Help!!! Dzieki z gory |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:28 |