![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie, nie znalazlem tego w kursach php. Jak zrobic, zeby podstrona byla dostepna tylko po zalogowaniu na strone inaczej wyswietli sie komunikat ze musisz byc zalogowany? Ew. link do opisu jak to zrobic(DOKLADNIE!!!) Prosze o pomoc
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zdrowy rozsądek to rzecz, której każdy potrzebuje, mało, kto posiada, a nikt nie wie, że mu brakuje.
Czasami myślę, iż Bóg tworząc człowieka przecenił nieco swoje zdolności. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jestem w tym zupelnie poczatkujacy, wiec niech mi ktos napisze dokladnie jak to powinna wygladac
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież w tym linku co dostałeś wyżej jest to opisane. Ehh... stwórz sobie np.
security.php
Wylogowanie uzyskujesz poprzez session_destroy" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Tak na dobrą sprawę na forum jest mnóstwo rzeczy na ten temat wystarczy poszukać. To że jesteś początkujący nie usprawiedliwa Cię przed korzystaniem z wyszukiwarki forum. Poczytaj manual'a rozdziały o sesjach, a także kontrukcjach warunkowych i zmiennych superglobalnych. Pozdrawiam ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprobuj cos takiego:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: z fotela ;p Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak utrzymać sesję pomiędzy kilkoma podstronami? Tzn, mam stronę index.php na niej robie session_start(); a potem ta sesja działa dopóki user nie wyłączy przeglądarki albo dopóki ja nie zrobie session_destroy(); ? Proszę podpowiedzcie mi, bo chciałem "współdzielić" wartości zawarte w sesji pomiędzy różnymi podstronami.
Pozdrawiam i dziękuje, i przy okazji przepraszam za zamieszanie. Znalazłem odpowiedź na moje pytanie: Rzeczą, która odróżnia zwykłe zmienne od zmiennych sesyjnych jest to, że gdy stworzymy zmienną sesyjną to będzie ona widoczna i będzie miała taką samą wartość dopóki jej nie zmienimy lub nie przerwiemy sesji (nie zamkniemy okna przeglądarki). Pozdrawiam. Ten post edytował kosheen2k 8.05.2006, 23:13:15 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja na przykład napisałem własną klasę, która zmienne sesyjne trzyma w Bazie Danych - zapisuje w niej identyfikator sesji i przypisane do niej zmienne. wtedy wystarczy, że będę trzymał ciasteczko z owym identyfikatorem. Jeżeli moja klasa go wykryje, przywraca sesje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:05 |