![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy w tym skrypcie jest coś nie tak??
Nic nie wykonuje, pusty ekran się pojawia:(
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń * z zapytania delete, daj apostrofy pomiędzy $id i będzie śmigać, no i daj LIMIT 1 na wszelki wypadek.
Ten post edytował Master Miko 7.05.2006, 16:42:00 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak jak mówisz
Skrypt wygląda tak:
ale dalej nic nie wykonuje:( Wcześniej wychodzę z takiego skryptu:
Klikam przycisk Usuń, jeszcze jest potwierdzenie ale dalej nic nie wykonuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2006 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może niepotrzebnie, ale dziwi mnie to:
zmienna usun ma teraz wartosc 'mysql_query($usun)' zamiast 'DELETE FROM quiz where id='$id' LIMIT 1' tak więc zapytanie sie raczej nie wykona, choć moge sie mylić. -------------------- Po prawie 3-letniej przerwie w programowaniu, znowu raczkuję :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
no i sie myslisz bo kod php jest od prawej do lewej przypisywany
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
No więc co w takim razie jest nie tak z tym?
Nie wiem czy on dobrze pobiera id Przekazywane jest tak:
usun.php to ten skrypt z DELETE |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a dałeś refresh
![]() Sprawdź w skrypcie tam gdzie masz przycik "usuń" czy ściężka to usun.php?id_pyt=no i id jakiegos tam, w usun.php daj echo tego posta i spradz co wyjdzie. jesli jest ok, sprawdz czy masz prawa w bazie danych co do kasowania. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ścieżka jest w porządku
kiedy kliknę na przycisk usuń w linku mam np. http://wloclawek.wsinf.edu.pl/~prempals/usun.php?id_pyt=9 ale nie usuwa mi tego pytania, w ogóle nic nie robi, nic nie wyświetla Prawa do kasowania mam, sprawdzałem przez phpMyAdmin |
|
|
![]()
|
|
Daj to:
na samej górze skryptu (usuń.php) ... i powiedz co powie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dałem to ale dalej nic nie wyświetla, pusty ekran
![]() |
|
|
![]()
|
|
To powiedz serverowi że jest głupi i ma wszy.
Nie widzę żadnego błędu już :| a tak serio.. wykasuj tę linię:
i powiedz co Ci się pokaże... lub nie. Ten post edytował Master Miko 7.05.2006, 21:35:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze daj w tym skrypcie echo $id i zobacz czy wogole przekazuje zmienna,
a i moze powinienies zrobic
ale jestem tylko czlowiekiem i moge sie mylic Ten post edytował skowron-line 7.05.2006, 21:42:29 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) skoro id to liczba, to nie musi byc w ciapkach
2) skoro id jest przekazywane w url to musi byc pobierane z $_GET a nie z $_POST 3) skoro id, zapamietywana jest w parametrze o nazwie id_pyt, to na grzyba dobierac sie do niego poprzez zmienna o nazwie id ?
ten (int) to po to, by jak ktos bedzie chcial wlam zrobic, to zeby mu sie nie udalo ps: i prosze poprawic tytul o znacznik zgodnie z zasadami forum przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 18:37 |